Sindicalisme

Intersindical Valenciana participa en la 106 Conferència Internacional del Treball

11 / 06 / 2017 | Intersindical

Una representació de la Intersindical Valenciana participa en la 106 Conferència Internacional del Treball que es realitza entre els dies 5 i 17 de juny a Ginebra (Suïssa) sota el lema «Construir un futur amb treball decent».

Intersindical Valenciana també participa en les activitats organitzades per la Federació Sindical Mundial (FSM) en el marc de la Conferència Internacional.

Les funcions de la Conferència Internacional, a la qual s’al·ludeix sovint com el parlament mundial del treball, són diverses:

- En primer lloc hi ha la d’elaborar i adoptar normes internacionals del treball, que revesteixen la forma de convenis i recomanacions. Els convenis són tractats internacionals que, un cop adoptats, se sotmeten a la ratificació dels estats membres. La ratificació crea una obligació jurídica d’aplicar les disposicions del conveni de què es tracti. Per la seva banda, les recomanacions pretenen orientar l’acció en l’àmbit nacional, però no estan obertes a la ratificació ni són jurídicament vinculants.

- La Conferència també supervisa l’aplicació dels convenis i recomanacions en el pla nacional. Examina les memòries que tots els estats membres han de presentar per a facilitar informació detallada sobre el compliment de les obligacions contretes en virtut dels convenis que han ratificat, i sobre la seva legislació i pràctica respecte dels convenis (ratificats o no) i recomanacions sobre els quals el Consell d’Administració hagi sol·licitat la presentació de memòries.

- Des de l’adopció, el 1998, de la Declaració de l’OIT relativa als principis i drets fonamentals en el treball, un altre comès important de la Conferència és l’examen de l’Informe Global preparat per l’Oficina en virtut dels procediments de seguiment establerts per la declaració. Al llarg d’un cicle de quatre anys, la Conferència examina per torns els informes globals que abasten els quatre drets fonamentals, a saber:
a) llibertat sindical i d’associació i reconeixement efectiu del dret a la negociació col·lectiva;
      b) l’eliminació de totes les formes de treball forçós o obligatori;
c) l’abolició efectiva del treball infantil, i
d) l’eliminació de la discriminació en l’ocupació i l’ocupació.

- La Conferència és a més un fòrum en el qual es debaten amb tota llibertat qüestions socials i laborals que revesteixen importància per al món sencer. Els delegats estudien l’evolució del progrés social en el món, però el tema central és la Memòria que presenta cada any el director general de l’OIT. Durant els últims anys, aquestes memòries han tractat dels temes següents: Treball Decent (1999), Reduir el dèficit de treball decent - un desafiament global (2001) i Per una globalització justa: Crear oportunitats per a tots (2004).

- La Conferència també adopta resolucions que proporcionen orientacions per a la política general i les activitats futures de l’OIT.

http://www.ilo.org/ilc/ILCSessions/106/lang—es/index.htm




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.