Sindicalisme

Intersindical Valenciana per la derogació la Llei de Participació Institucional

El Sindicat demana que els 5,2 milions d’euros es destinen a polítiques socials i ajuda a les persones refugiades

16 / 09 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana demana al nou Consell de la Generalitat Valenciana que derogue la mal anomenada “llei de participació institucional” aprovada per les Corts Valencianes en la passada legistatura. Per aquest sindicat aquesta llei no és més una norma per finançar discrecionalment a CCOO, UGT i CIERVAL sense cap justificació ni en un procés objectiu de concurrència de totes les organitzacions sindicals i patronal que existeixen al País Valencià.

Per aquest motiu, des del Sindicat es reclama al Consell que destine els 5,2 milions d’euros que s’haurien de repartir entre eixes tres entitats a les polítiques socials i a un fons per l’atenció de les persones refugiades que arriben al nostre país.

Intersindical Valenciana rebutja la Llei de Participació Institucional en considerar que les organitzacions sindicals i patronals no han de rebre diners per la seua acció institucional ni per altres tasques similars sinó en base a les delegades i delegats obtinguts en els processos electorals. Finançar l’assistència a òrgans com el Comité Econòmic i Social o determinats programes formatius és una manera encoberta de finançar els sindicats i la patronal més enllà dels resultats electorals. A més, suposa establir una clara dependència econòmica del moviment sindical amb l’Administració. En eixe sentit, des de la Intersindical Valenciana es considera que la Llei pretén “apuntalar” el bisindicalisme i sanejar els comptes de dos sindicats i la patronal en un moment de pèrdua important d’afiliació i de recursos.

Per altra part, des de la Intersindical Valenciana es considera que aquesta Llei de Participació Institucional es va aprovar en un moment de greu crisi econòmica, amb una taxa d’atur elevada i amb milers de famílies que patint greus problemes económics i laborals. Aquest fet, va ser i és totalment inqualificable i inexplicable i justifica la desafecció social envers els sindicats. La societat no espera dels sindicats, de les organitzacions empresarials ni del Consell aquestes actuacions que només busquen el finançament d’algunes organitzacions sindicals i patronals. Per això, Intersindical Valenciana va proposar, en el seu moment, una esmena a la totalitat de retirada del projecte de llei. Una proposta que no va ser acceptada pels grups parlamentaris.

Per tot açò, en coherència amb el que defensa el Sindicat, es torna a demanar al nou govern valencià que derogue aquesta Llei de Participació Institucional, que no és més que una llei de finançament sindical i patronal, i siga substituïda per una veritable llei de participació de la societat valenciana i que el finançament públic dels sindicats siga exclusivament en base als resultats electorals i nombre de delegades i delegats i amb procés lliure concurrència per a totes les organitzacions sindicals.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.