Sindicalisme

Intersindical Valenciana rebutja la Llei de Participació Institucional

27 / 03 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana rebutja la Llei de Participació Institucional que va ser aprovada ahir a les Corts Valencianes. El Sindicat justifica la seua oposició a aquesta Llei en considerar que les organitzacions sindicals i patronals no han de rebre diners per la seua acció institucional ni per altres tasques similars sinó en base a les delegades i delegats obtinguts en els processos electorals. Finançar l’assistència a òrgans com el Comité Econòmic i Social o similars és una manera encoberta de finançar els sindicats i la patronal més enllà dels resultats electorals. A més, suposa establir una clara dependència econòmica del moviment sindical amb l’Administració. En eixe sentit, des de la Intersindical Valenciana es considera que la Llei pretén “apuntalar” el bisindicalisme i sanejar els comptes de dos sindicats i la patronal en un moment de pèrdua important d’afiliació i de recursos.

Per altra part, des de la Intersindical Valenciana es considera que aprovar aquesta Llei de Participació Institucional en un moment de greu crisi econòmica, amb una taxa d’atur tan i milers de famílies pateixen greus problemes económics i laborals, és totalment inqualificable i inexplicable i justifica la desafecció social envers els sindicats. La societat no espera fotos com la que es van fer CCOO, UGT, la Patronal, el govern valencià i alguns partits polítics per anunciar el finançament sindical i patronal sinó la resolució dels problemes que els afecten realment: atur, pobresa, exili econòmic, temporalitat, precaritat, rotació en el treball…  La foto de família feta en el pati de les Corts Valencianes mostra clarament quines són les prioritats dels dos “sindicats majoritaris”, la patronal i el govern i, sorpresivament, d’alguns partits de l’oposició que no han dubtat en fer-se-la mentre en el hemicicle el govern es negava a aprovar lleis per la recuperació de la memòria històrica o la recuperació de RTVV.

Finalment, Intersindical Valenciana anuncia que demanarà al nou govern que es configure a partir de les eleccions del 24 de maig que derogue aquesta Llei de Participació Institucional, que no és més que una llei de finançament sindical i patronal, i siga substituïda per una veritable llei de participació de la societat valenciana i que el finançament públic dels sindicats siga exclusivament en base als resultats electorals i amb lliure concurrència per a totes les organitzacions sindicals.

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.