9 d’octubre

Intersindical Valenciana reivindica els drets socials i nacionals

En aquest 9 d’Octubre, el Sindicat posa l’èmfasi en avançar en el procés d’autogovern i millorar el finançament i les condicions de vida.

07 / 10 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana reivindica els drets socials i nacionals per al País Valencià en aquest 9 d’Octubre. Per al Sindicat, l’actual situació política valenciana n’és favorable per avançar en el procés d’autogovern, millorar el finançament i les condicions de vida de les valencianes i valencians. Per aquest motiu, considera que cal donar un impuls decidit i ferm per part del Consell de la Generalitat, la societat civil i el conjunt de la ciutadania per aconseguir-ho. En eixe sentit, des de la Intersindical Valenciana es desconfia dels processos de negociació amb l’estat sense la pressió de la societat valenciana. Ningú ens regalarà res ni acceptarà la modificació del sistema de finançament ni de l’Estatut com ha passat al llarg dels darrers anys si les valencianes i valencians no ho exigim alt i clar a les places i carrers del nostre país.

Un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Protecció Social és una peça clau

Intersindical Valenciana aposta per un altre sistema de finançament que acabe amb l’espoli fiscal històric que patim. L’actual finançament entrebanca l’autogovern, les polítiques socials i la millora de les nostres condicions de vida. Per això, el Sindicat aposta per un finançament i una fiscalitat propia que servesquen per fer unes polítiques econòmiques i socials en benefici de les classes populars, de les treballadores i treballadors, de les dones, de les persones joves, de les persones nouvingudes… és a dir del 99% de la població valenciana.

El Sindicat reivindica més autogovern i més drets per la ciutadania en considerar que són inseparables. Les valencianes i valencians tenen dret a decidir-ho tot i cal avançar en eixe camí per aconseguir-ho. Les actuals polítiques dictades per la Unió Europea i els organismes internacionals que ha executat el darrers govern valencià al llarg de vint anys i l’actual govern espanyol presidit per Rajoy han suposat un empobriment del poble valencià i han impedit el seu dret a decidir en tots els àmbits. A més, els tractats internacionals com el TTIP, CETA o TISA que s’estan negociant aprofundeixen eixa política. Per això, Intersindical Valenciana reivindica, en aquesta data tan assenyalada, la sobirania del País Valencià. Una sobirania que suposa poder dissenyar i executar altres polítiques nacionals, socials, econòmiques i laborals.

Per Intersindical Valenciana també es necessària l’assumpció de més competències en l’àmbit laboral. Un Marc Valencià de Relacions Laborals i de Protecció Social és una peça clau per acabar amb les polítiques neoliberals, la pèrdua de drets i la centralització de les decisions per part dels “agents socials” a Madrid. Les prioritats en aquestes polítiques passen, entre altres mesures, la modificació del model productiu, la creació d’ocupació estable i de qualitat, l’establiment d’una renda ciutadana universal, la millora dels salaris i de les pensions, la reducció de la jornada laboral, la posada en marxa de programes per acabar amb les desigualtats al món del treball o la derogació de les reformes laborals i de les pensions.

A més, el Sindicat considera que per avançar en els nostres drets socials calen altres mesures com ara:  dissenyar un model educatiu propi on el valencià siga la llengua vehicular; la reobertura de RTVV i la reciprocitat de les emissions de TV3 i IB3; apostar per la igualtat lingüística; potenciar els serveis públics de titularitat pública; posar en marxa polítiques efectives per la igualtat de gènere i combatre la violència masclista; cohesionar i vertebrar el territori i avançar envers una societat més justa i igualitària.

Per tot açò, des de la Intersindical Valenciana es fa una crida a la participació en els actes unitaris convocats aquest 9 d’octubre i, especialment, en la manifestació convocada per la vesprada.Comentaris
anonimo
08 / 10 / 2015 - 7:31

No recuerdo ninguna asamblea que haya aprobado este posicionamientoDeixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.