Retallades

Intersindical Valenciana s’oposa a noves retallades en els serveis públics

El Sindicat considera necessari augmentat els ingressos a través d’una fiscalitat progressiva.

11 / 04 / 2012 | Intersindical

S'utilitza la crisi com excusa per destruir els drets i posar en mans privades els serveis públics

Intersindical Valenciana considera que les retallades en educació i sanitat són fruit de la política del Partit Popular per desmantellar els serveis públics i l’estat del benestar. Per al Sindicat, darrere del nou pla d’ajust de Rajoy de reduir 10.000 milions d’euros en sanitat i educació el que s’amaga realment no és fer front al dèficit públic ni impulsar l’activitat econòmica sinó acabar amb els drets bàsics de la ciutadania com: l’educació, la sanitat, l’ocupació, els serveis socials, l’atenció a les persones depenents… El govern espanyol i el govern valencià, que ha acceptat disciplinadament aquesta nova retallada, estan donant una imatge de la sanitat i de l’educació públiques clarament interessada en mostrar-les com una despesa superflua, irracional i no controlada quan açò no és cert. El diners que es destinen a garantir aquests dos drets bàsics estan controlats pel propi govern, les Corts Valencianes i la Sindicatura de Comptes i són una inversió per millorar la qualitat de vida, la salut i la formació de les valencianes i valencians.
Intersindical Valenciana afirma que, amb aquesta nova retallada, s’estan posant les bases per dificultar l’accés a l’educació i a la salut a amples capes de la societat valenciana, al temps que es facilita el negoci de les empreses que pretenen obtindre grans beneficis en aquests dos sectors. La desregulació dels serveis públics, la seua privatització o externalització són velles reivindicacions del sector empresarial que pretén fer-se amb el mercat educatiu i sanitari en haver-los fallat altres com la construcció o els serveis.
Els governs de Rajoy i Fabra estan facilitant aquesta operació a costa de reduir les inversions en el sector públic. Unes reduccions que van començar a finals del 2011 amb un primer pla d’ajust de Rajoy que es va quantificar en 8.900 milions d’euros en diversos àmbits socials. El govern de Fabra va anunciar, dies més tard, una altra reducció de 1.057 milions d’euros que va afectar a salaris (258 milions), sanitat (440 milions)... Reducció que es va complementar en altres 500 milions d’euros compromesos pel conseller Vela amb el Ministeri d’Hisenda. A totes aquestes, cal sumar la reducció de 27.300 milions d’euros en els PGE 2012 i els 10.000 milions d’euros anunciat pel govern aquesta mateixa setmana. Com és evident, ens trobem davant d’un dur pla d’ajust que afectarà, sense cap dubte, a la qualitat dels serveis públics i de vida de la ciutadania. Els dos governs han tornat a apostar per utilitzar la crisi com excusa per destruir els drets i posar en mans privades els serveis públics. Per aixó, estan parlant de mesures com ara: la reducció de les ajudes econòmiques a les famílies (beques, menjadors, transports, materials curriculars…); l’augment de les taxes universitàries; la reducció de les partides destinades a les universitats públiques; l’ampliació de les ràtios i la disminució del professorat que suposarà l’acomiadament de milers de professores i professors interins; la suspensió de programes de compensació educativa i de reforç de la qualitat de l’ensenyament (Educa3, Escola 2.0, PROA…); l’eliminació del pla de xoc en la sanitat; la restricció de la medicació i de material sanitari en la xarxa pública; la supressió de prestacions sanitàries; l’introducció del copagament sanitari…
Per Intersindical Valenciana, calen altres mesures distintes a les impulsades pels governs espanyol i valencià que servesquen per garantir ingressos i no per retallar drets. El govern hauria de posar en marxa iniciatives fiscals per fer pagar més a les grans rendes i als especuladors. Aixó es podria fer amb una reforma fiscal progressiva, l’aprovació de l’ITF (Impost per les Transferències Financeres), la restitució de l’impost de patrimoni o l’augment de la fiscalitat a les SICAV.
Finalment, Intersindical Valenciana aposta per la mobilització de les treballadores i treballadors, del moviment sindical i del conjunt de la societat per frenar totes aquestes mesures dels governs de Rajoy i Fabra que estan afectant tan negativament a la majoria de la societat i beneficiant, com sempre, als poderosos.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.