Drets laborals

Intersindical Valenciana torna als jutjats per defensar la lluita del col·lectiu ‘rider’

Hui s’ha celebrat a València el judici contra l’empresa Glovo per tindre a més 600 ‘riders’ com a falsos autònoms

14 / 09 / 2022 | Intersindical

Continua la lluita del col·lectiu ‘rider’ contra les grans multinacionals de repartiment. Aquest matí ha tingut lloc al Jutjat número 15 de València el judici contra l’empresa Glovo. Un procés judicial que afecta a més de 600 ‘riders’. Durant la sessió, Intersindical Valenciana, que representa una part del col·lectiu ha reiterat que els treballadors i treballadores d’aquestes plataformes són falsos autònoms i que haurien de ser assalariats. Aquest és el posicionament que, en el seu dia, va emetre la Inspecció de Treball, després de la denúncia que va interterposar Intersindical Valenciana. El Sindicat, en conseqüència, demana el pagament de les quotes que l’empresa hauria d’haver abonat a la Seguretat Social des d’octubre de 2015 fins setembre de 2018. Una xifra que s’apropa al milió d’euros.

La tresoreria de la Seguretat Social ha defensat la mateixa postura que la Intersindical Valenciana. Per contra, la mercantil Glovo manté que les treballadores i treballadors de repartiment no són assalariats, sinó autònoms. El judici havia d’haver tingut lloc en setembre de 2020, però es va ajornar per la pandèmia de covid-19.

Sentències favorables
Intersindical Valenciana sempre ha estat al costat de la lluita del col·lectiu ‘rider’ i ja ha guanyat algunes sentències en aquest sentit. El 28 d’octubre de l’any passat, per exemple, el Jutjat del Social número 15 va emetre una sentència contra Glovo per contractar en frau de llei un repartidor. I anteriorment també s’han aconseguit victòries judicials contra altres plataformes semblants com ara Deliveroo. Cal tindre en compte que el Tribunal Suprem, va sentenciar en maig de 2020 en aquest sentit: que els ‘riders’ són falsos autònoms. Una sentència que genera jurisprudència i marca la línia que han de seguir la resta de tribunals.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.