Justícia

Intersindical Valenciana valora positivament la sentència contra desnonaments

14 / 03 / 2013 | Intersindical

Sí es pot!

Intersindical Valenciana valora molt positivament la sentència del Tribunal de Justicia de la Unió Europea, d’avui 14 de març de 2013, en relació amb la Directiva 93/13/CEE, perquè determina que la llei hipotecaria espanyola, per la qual s’han desnonat a desenes de milers de persones, no és compatible amb la llei europea i és contraria a una directiva europea de 1993 sobre protecció de les persones consumidores. La sentència diu que els procediments d’execució hipotecària són il·legals per vulnerar els drets humans fonamentals, en no protegir el consumidor davant les cláusules abusives (com interessos d’usura, venciments anticipats,…). Els efectes són dobles. D’una banda permet als jutges adoptar mesures cautelars i suspendre el desnonament fins no valorar si existeixen realment eixes clausules abusives. D’altra part, exigeix la modificació de la llei hipotecaria espanyola.

Per Intersindical Valenciana, mai un govern ho ha tingut més fàcil, tant pel contingut (les alternatives són les que conté la Iniciativa Legislativa Popular, amb el suport de més d’1.400.000 signatures: stop desnonaments, dació en pagament amb caràcter retroactiu i lloguers socials) com per el moment formal (estem en plena tramitació de la ILP, que està en la comissió d’economia del Congrés). Què més necessita el Govern? Té una ILP, amb quasi milió i mig de signatures, i el posicionament d’associacions de lletrats i jutges, el posicionament de l’OBNU, ara de la UE,…

El govern ha de modificar la llei, concedir la dació amb carácter retroactiu i el lloguer social per evitar mantindre les persones ja desnonades en una situació d’exclusió social i amb un deute de por vida. En cas contrari estarà anant contra la voluntat majoritària de la societat i les plataformes de persones afectades per hipoteques (PAH). Intersindical Valenciana se situarà en contra de qualsevol intent del govern de no complir la sentència i de negar els termes contemplats a la ILP.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.