Sindicalisme

La Generalitat Valenciana contra la llibertat sindical

CSIF, Intersindical Valenciana, Sindicat Independent i USO presenten recurs davant el TSJ contra el decret del Consell de participació institucional

Representants sindicals de CSIF, SI, USO i Intersindical Valenciana
Representants sindicals de CSIF, SI, USO i Intersindical Valenciana
09 / 11 / 2015 | Intersindical

Els sindicats CSI · F, Intersindical Valenciana USO i Sindicat Independent han presentat avui escrit d’interposició de recurs contenciós-administratiu contra el reglament que desenvolupa la llei de participació i col·laboració institucional de les organitzacions sindicals i empresarials. Les quatre forces sindicals, en el document, denuncien “vulneració dels drets a la igualtat i a la llibertat sindical” per part del Consell.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI · F), Intersindical Valenciana, Sindicat Independent (SI) i Unió Sindical Obrera (USO) lamenten que el decret 191/2015 de 28 d’octubre, que té com a contingut el citat reglament, no estableixi criteris equitatius per regular aquesta participació i col·laboració institucional. En lloc de fer-ho, determina una exclusivitat per UGT i CCOO.

En l’escrit d’interposició, els quatre sindicats que han recorregut destaquen “el tracte injustificadament diferenciat als sindicats més representatius”, i assenyalen com el Consell els atorga “beneficis econòmics que són privilegis exorbitants, pels quals se situen en millor posició, el que trenca qualsevol principi de competitivitat igualitària “.

En aquest mateix document s’adverteix de “la desigualtat de tracte entre sindicats, desproveïda de l’objectivitat, justificació, proporcionalitat i raonabilitat exigibles, segons el Tribunal Constitucional, perquè aquesta diferència pugui considerar-se acceptable”. El recurs alerta de la vulneració dels articles 7,14 i 28.1 de la Constitució, que consagren principis i drets com igualtat o llibertat sindical.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.