Retallades

La Generalitat Valenciana fa caixa a costa de la salut del seu personal

La GVA presenta en la COSIT un esborrany d’Ordre per a la determinació del procediment i criteris d’aplicació de la millora voluntària de l’acció protectora de la Seguretat Social.

14 / 10 / 2013 | Intersindical

El passat 4 d’octubre va tenir lloc la reunió de la COSIT ( Comissió de seguiment de les Incapacitats Temporals ). En aquesta Comissió que no té capacitat de decisió en ser merament consultiva i no paritària ( ja que hi ha més persones representants de l’Administració del Consell que els representants sindicals que estan a la Mesa General de la Funció Pública ) se’ns va presentar un esborrany d’Ordre de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública per a la determinació del procediment i criteris d’aplicació de la millora voluntària de l’acció protectora de la Seguretat Social.

Intersindical rebutja rotundament el document presentat per l'Administració

Després de més d’un any que l’Administració del Consell hauria d’haver regulat les instruccions necessàries a tal efecte (tal com van fer la majoria de CCAA i el MAP ) i després de tres reunions infructuoses i frustrants donat l’escàs marge de negociació i la falta de millores en aquesta matèria, ens trobem amb un document que poc varia l’original.

Propostes de la Intersindical Valenciana acceptades per la Generalitat
  • No descomptar de les nòmines o devolució prèvia reclamació en els processos d’incapacitat temporal durant l’estat de gestació, tot i que no donen lloc a una situació de risc durant l’embaràs.
  • L’Ordre tindrà efectes retroactius des del 1 d’octubre de 2012 a fa a l’ampliació dels supòsits que van originar un descompte en les nòmines de forma indeguda des de tal data i segons l’ordre pendent de publicació.
Aspectes negatius de l’ordre que es pretén aprovar:
  • Manca de regulació de les malalties cròniques i de les malalties infeccioses.
  • Malalties greus que no requerisquen la intervenció quirúrgica (exemple: un càncer que no tinga la possibilitat d’intervenció…)
  • Malalties derivades o relacionades amb un grau de discapacitat reconeguda.
  • El procediment que recull l’article 6 de l’esborrany de l’ordre per al reconeixement de les situacions recollides en l’article 5 és un procés burocràtic i molest que no facilita gens la tasca de l’administració ni la de les persones afectades per un procés d’incapacitat temporal.

Per tot això, la Intersindical Valenciana rebutja rotundament el document presentat per l’Administració i crida a la mobilització per impedir que vaja endavant tal i com està redactat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.