Moviments socials

Manifestació Caminant per la igualtat, drets i llibertats

Més de 200 col·lectius i organitzacions es manifestaran aquest dissabte a Madrid per demanar ‘igualtat, drets i llibertats’

04 / 04 / 2019 | Intersindical

L’espai ‘Caminat’ ha convocat aquest dissabte 6 d’abril una manifestació estatal a Madrid que partirà a les 18h des de la Glorieta de Ruiz Jiménez (Sant Bernat). La mobilització, convocada pels més de 200 col·lectius i organitzacions que conformen l’espai, recorrerà el carrer Sant Bernat per acabar a la plaça del Callao, on es procedirà a la lectura del manifest. L’acte culminarà amb la intervenció de col·lectius en lluita i organitzacions en defensa de les pensions, el dret a l’habitatge, l’educació i la sanitat pública, el medi ambient i els serveis públics com el taxi. Després de la mobilització celebrada el passat 27 d’octubre, ‘Caminant’ torna a eixir als carrers per posar en comú les diferents lluites al voltant de cinc eixos reivindicatius: redistribuir la riquesa, defensar els serveis públics, conquerir drets, recuperar el planeta i una vida digna.

La manifestació recorrerà el carrer de Sant Bernat, la Gran Via i conclourà en la madrilenya plaça del Callao, on es procedirà a la lectura del manifest. Posteriorment, dones de la Coordinadora de Pensionistes de Madrid, la PAH, Elit Taxi, Ecologistes en Acció, la Marea Verda i la Marea Blanca faran breus intervencions al voltant dels 5 eixos reivindicatius.

Des de l’espai argumenten que “els últims esdeveniments aprofundeixen en la deriva antidemocràtica que portem vivint des de fa anys, fruit de la vulneració de drets, la precarització de la vida, l’espoli de la natura i el saqueig als sectors populars que han imposat les elits “. Afegeixen que “l’auge de l’extrema dreta porta aparellat no solament el discurs de l’odi, sinó també un aprofundiment de les polítiques neoliberals i de desarticulació dels moviments populars”.

Per aquest motiu des de ‘Caminant’ fan una crida a “caminar juntes per empènyer i que les coses canvien a favor de la majoria social treballadora i de les capes populars”.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.