Justícia

No a les taxes judicials

Intersindical Valenciana en contra de l’aplicació de noves taxes en l’Administració de Justícia

02 / 11 / 2012 | Intersindical

El Govern del Sr. Rajoy ha iniciat el procediment per via d’urgència per tal d’aprovar una nova proposta del Ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, en contra dels interesos generals i de la ciutadania: les noves taxes judicials en primera instància, entre 50 i 750 euros, i la pujada dels preus per a les apel·lacions.

En aquest cas no sols estem davant una proposta que beneficia als rics i als poderosos. La Justícia és un bé universal i amb les noves taxes judicials es dificultarà o fins i tot s’impedirà l’accés dels ciutadans a la tutela judicial efectiva. Aquest sistema de taxes perjudicarà de forma clara a aquells que tinguen menys recursos econòmics. Les taxes judicials s’incrementaran en la seua quantía i el que és més preocupant, s’extendran a les persones físiques i l’ordre social, si bé en principi quedaran exentes les persones a les que se les reconega el dret a la justícia gratuïta (families amb ingressos inferiors a 1.100 euros mensuals).

La Constitució recull que “totes les persones tenen dret a obtindre la tutela efectiva dels jutges i tribunals en l’exercici dels seus drets e interessos legítims, sense que, en cap cas, puga produïr-se indefensió”. Està molt clar que amb les noves taxes judicials es vulnera aquest dret constitucional, ja que no tots els ciutadans van a poder fer valer els seus drets i pretensions. Les taxes els impediran, en moltes ocasions, el anar als jutjats i tribunals i suposaran, en tot cas, una barrera per a l’accés a la justícia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.