Llengua

Per una igualtat lingüística plena

Intersindical demana al Consell “un impuls decidit” per a avançar “cap a la igualtat lingüística plena”.

25 / 06 / 2019 | Intersindical

L’organització sindical reivindica l’aprovació d’una Llei d’Igualtat Lingüística així com l’establiment de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública.

Intersindical Valenciana demana al Consell “un impuls decidit a la política lingüística per a avançar cap a la igualtat lingüística plena al País Valencià”.

Així ho ha fet saber el sindicat en una nota enviada als mitjans, on també valora positivament algunes de les mesures aprovades en l’anterior legislatura “com ara el decret d’usos administratius i institucionals de les llengües oficials, la creació d’una Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat i del Consell Social de les Llengües o la posada en marxa d’À Punt”. No obstant això, l’organització considera que “encara queda molt de camí per recórrer”.

És per això que Intersindical Valenciana creu que aquestes mesures han de ser complementades durant l’actual legislatura amb altres que facen del valencià “una veritable llengua d’ús en tots els àmbits de la societat valenciana”. Una d’aquestes reivindicacions ha de ser l’aprovació d’una Llei d’Igualtat Lingüística “que garantisca els drets lingüístics de les valencianes i valencians, desplegant les normes legals i els recursos econòmics pertinents que els faça efectius”.

A més, des de la Intersindical Valenciana, es demana que s’implementen tota una sèrie de mesures per a avançar “en el camí de la convivència, la igualtat i la cohesió social i lingüística de la societat valenciana”.

Aquestes mesures es concreten en cinc eixos: la dinamització del Decret d’usos institucionals i administratius de les llengües oficials; l’establiment de la competència lingüística per l’accés a la funció pública; la reciprocitat dels mitjans de comunicació en la llengua pròpia i la creació d’un espai comunicatiu compartit amb la resta de territoris de parla catalana; l’augment de les partides pressupostàries destinades a la promoció i ús del valencià, i l’establiment “d’un veritable plurilingüisme” en el sistema educatiu valencià, des de l’educació infantil fins a la universitat, “que tinga com llengua vertebradora el valencià”.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.