Llengua

Intersindical Valenciana considera inacceptable la reducció de la puntuació del valencià en les borses de sanitat

El Sindicat continuarà defensant i promocionant el valencià com una llengua pròpia oficial del País Valencià en l’àmbit sanitari

Imatge de Valencia Plaza [url=https://valenciaplaza.com/marciano-gomez-impulsores-modelo-alzira-asume-sanidad-pleno-proceso-reversion]https://valenciaplaza.com/marciano-gomez-impulsores-modelo-alzira-asume-sanidad-pleno-proceso-reversion[/url]
Imatge de Valencia Plaza [url=https://valenciaplaza.com/marciano-gomez-impulsores-modelo-alzira-asume-sanidad-pleno-proceso-reversion]https://valenciaplaza.com/marciano-gomez-impulsores-modelo-alzira-asume-sanidad-pleno-proceso-reversion[/url]
27 / 01 / 2024 | Intersindical

El Sindicat no accepta les declaracions en premsa del Conseller de Sanitat Marciano Gómez, que comporten un retrocés dels drets lingüístics de la ciutadania en infravalorar el valencià. A més, Intersindical Salut-Iv considera una falta de respecte als sindicats anunciar aquesta mesura (o qualsevol altra) fora de les meses de negociació.

Igualment, Intersindical Salut-Iv denuncia l’intent de polititzar la llengua en intentar indentificar-la  amb una qüestió política.
La Conselleria de Sanitat té l’obligació de garantir els drets lingüístics de la ciutadania valenciana, per donar un servei públic de qualitat i proximitat als nostres usuaris, per això no pot menystenir el valencià en l’accés a les borses de treball en equiparar-los a les llengües comunitàries, un greu atac a la nostra llengua pròpia.

Intersindical Salut-Iv no s’oposa que es puntuen les llengües comunitàries però equiparar-les a altres llengües comunitàries significa considerar el valencià com una llengua estrangera, fet que va en detriment de l’esforç que ha realitzat i està realitzant el personal sanitari per accedir a les borses de treball. Un atac també als nostres treballadors i treballadores, tant nascudes en territori valencià com de les persones recent arribades, independentment de la seua llengua familiar.

El Sindicat ha notat un canvi molt negatiu en la gestió de l’actual conseller, ja que hem passat de reunir-nos en nombroses meses de negociació amb l’anterior govern a assabentar-nos per la premsa de totes les modificacions i propostes que vol fer la nova Conselleria de Sanitat.

Per això, exigim la convocatòria de les meses sectorials necessàries per a tractar els temes que afecten les condicions laborals del personal sanitari.

El Sindicat continuarà defensant i promocionant el valencià com una llengua pròpia oficial del País Valencià en l’àmbit sanitari.
 




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.