Sindicalisme

Signat el XVI Conveni Col·lectiu de Ford Espanya

Intersindical Valenciana considera que és un greu retrocés

04 / 04 / 2014 | Intersindical

Hui, s’ha reunit la Comissió Negociadora del XVI Conveni Col · lectiu de Ford Espanya, on s’ha signat el Conveni per part de l’empresa i els sindicats CCOO i UGT. Per contra, STM - Intersindical Valenciana i CGT no l’han subscrit.

STM - Intersindical Valenciana no signa aquest conveni perquè entén que suposa un retrocés importantíssim en els drets laborals, socials i econòmics de les treballadores i els treballadors. Per al Sindicat, el Comitè d’Empresa està per vetllar pels drets i els interessos de la plantilla de Ford Espanya, i no és comprensible que en una situació immillorable de la factoria (que està batent rècords en la realització d’hores extres i produint pràcticament tots els dissabtes des de la primavera del 2013, a causa de la gran demanda del Kuga i de la Transit Connect, que a més està en ple llançament del Mondeo i que a finals d’any arribaran els llançaments de dos nous models ), se signe un conveni amb retrocessos importants com: discriminació salarial per a les noves contractacions, desaparició del servei de menjadors i els seus 30 minuts de descans o la desregulació de la jornada i pèrdua de poder adquisitiu per la congelació salarial, entre altres coses.

Per tot això la nostra organització entén que no pot signar aquest pèssim conveni i lamenta que altres organitzacions posen per davant els seus interessos organitzatius i particulars, als de la plantilla. Pitjor encara és que per justificar la seua signatura assumesquen el discurs de la Direcció, apel · lant a la tremenda crisi que patim al País Valencià i a l’estat espanyol.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.