9 d’octubre

Un nou d’octubre, pel finançament i la solidaritat

Entitats, sindicats i partits convoquen la manifestació del 9 d’Octubre per la vesprada

Membres de la Plataforma Nou d'Octubre, en la roda de premsa de hui.
Membres de la Plataforma Nou d'Octubre, en la roda de premsa de hui.
06 / 10 / 2015 | Intersindical

La Comissió 9 d’Octubre, formada per associacions, sindicats i partits, hem presentat avui en roda de premsa la convocatòria de la manifestació que el proper divendres 9 d’Octubre tindrà lloc a València amb motiu del dia dels valencians. La mobilització està convocada per al dia 9 a les 18h a la plaça de Sant Agustí de València.

Reivindiquem la recuperació urgent dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia

La manifestació té lloc enguany en un context d’esperança i il·lusió, perquè el canvi social i polític obre vies de futur en un País Valencià castigat per massa anys de malgovern. I també amb amb esperit reivindicatiu: el lema és “9 d’Octubre, nou finançament, nou país”, i amb ell els convocants posem l’accent en la necessitat d’un nou finançament per a poder construir un País Valencià més just i igualitari, que pose fi a la corrupció i les retallades, i que recupere la cultura, l’economia i els serveis socials.

Tal com diu el manifest, “La situació al nostre país és la d’un territori que aporta a l’Estat espanyol més recursos dels que rep. No podem acceptar que aquesta situació d’espoli continue”.“Cal un canvi de l’actual sistema” i “Per això cal generar un consens en la societat valenciana per poder exigir a Madrid un canvi en el finançament”.

Entitats, sindicats i partits destaquem que el nou finançament que reclamem els valencians és una demanda justa, però també necessària per a poder fer realitat un País Valencià nou, al servei de la majoria dels valencians i no dels interessos d’una minoria.

Aquest nou País Valencià passa també per la recuperació urgent dels mitjans de comunicació públics en llengua pròpia. En paraules del manifest consensuat, “cal ja la reobertura de RTVV” i “cal que tornen les emissions de TV3 i IB3, conformant així un marc audiovisual propi i comú, de normalitat, amb els territoris amb els que compartim llengua i cultura”.

Un nou finançament per a un nou País Valencià en el que la solidaritat siga un dels valors socials que ens caracteritzen, enfront dels contravalors de la corrupció, l’autoritarisme i la desigualtat que havien caracteritzat els governs anteriors. Per això, la Comissió 9 d’Octubre reclama, davant el drama de les persones refugiades, “respostes efectives” que impliquen les institucions i la ciutadania.

Finalment, la diada d’enguany és també un motiu de celebració, perquè la Colla de Dolçainers i Tabaleters “Estrela Roja” de València fa 25 anys. Amb la celebració d’aquest aniversari la Comissió 9 d’Octubre vol fer una aposta simbòlica per la cultura popular dels valencians, instrument fonamental de pervivència i modernització de la nostra llengua, i de socialització de valencians vells i nous en la cultura del poble valencià com a instrument per a la cohesió social.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.