País Valencià

Intersindical Valenciana demana millor finançament i més autogovern

16 / 09 / 2015 | Intersindical

Intersindical Valenciana reclama més autogovern, un finançament més just i més inversions. El Sindicat ha iniciat una roda de contactes amb diversos partits polítics i entitats socials, així com amb membres del govern de la Generalitat Valenciana per traslladar-los les seues propostes en aquests assumptes.

Per al Sindicat, és necessària una mobilització social, àmplia, unitària, plural, des de la base, que agrupe els sindicats, les associacions i entitats valencianes, els partits polítics… per forçar el govern espanyol a modificar l’actual sistema de finançament que suposa un clar espoli fiscal per a les valencianes i valencians. Un espoli que impedeix el nostre creixement econòmic, les inversions i polítiques per avançar envers la cohesió i la justícia social.

Intersindical Valenciana considera que, en el supòsit que el govern espanyol es negue a negociar que es pose fi a aquest espoli i es liquide el deute històric, caldrà una massiva mobilització de les valencianes i valencians.

El Sindicat afirma que l’actual sistema afecta negativament les treballadores i treballadors, les valencianes i valencians i les seues condicions de vida. A més, critica el silenci, el pacte social i la complicitat que els autoanomenats “agents socials” han mantingut durant les legislatures anteriors en tots aquests assumptes.

D’altra banda, el Sindicat considera que cal reformar l’actual Estatut d’Autonomia per incorporar noves competències en diverses matèries com ara: infraestructures, transports, ports, aeroports, protecció social, matèria laboral, polítiques d’igualtat, drets socials, justícia, política penitenciària, polícia autonòmica, hisenda… Per a Intersindical Valenciana qualsevol reforma que no siga en profunditat serà un nou frau a les valencianes i valencians.

Finalment, Intersindical Valenciana reclama que el propers pressupostos generals de l’Estat no siguen discriminatoris amb el País Valencià i la seua gent. En aquest aspecte exigeix unes inversions que possibiliten la millora dels serveis públics i de les condicions de vida de les valencianes i valencians.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.