RTVV

RTVV, ni cortina de fum, ni moneda de canvi

14 / 11 / 2014 | Intersindical

Al president de la Generalitat, a contrapeu en les enquestes i sense una imatge pública que vendre, no li ha durat ni un any el dol d’haver tancat les emissions de Canal 9 i Ràdio 9. En un exercici de bipolaritat política sense precedents, Alberto Fabra ha anunciat que està disposat a reobrir una nova televisió autonòmica, sempre i quan la situació econòmica ho permeta i no es traduïsca en una major pressió fiscal. La seua portaveu, Maria José Català, ha rematat que la reobertura també està vinculada a una millora del finançament autonòmic.  Este anunci condicionat cal interpretar-lo com una cortina de fum electoral i, a l’hora, com un menyspreu més als treballadors acomiadats de RTVV, dels quals no vol sentir ni parlar.

Intersindical sempre hem defensat que una ràdio i una televisió públiques, en valencià, de qualitat eren un servei públic essencial, perquè sense uns mitjans públics plurals la democràcia i la participació coixegen. Per això hem donat suport a la iniciativa d’una ILP que reivindica el dret col•lectiu del poble valencià a rebre i comunicar idees i informació en llengua pròpia a través de mitjans audiovisuals i que postula que deixem de ser l’única autonomia amb llengua pròpia sense mitjans públics per a la seua difusió.

El Consell ha anunciat que accepta a debatre la ILP presentada a les Corts amb el suport de 90.000 firmes de totes les comarques valencianes, però este anunci només té credibilitat si va acompanyat de la voluntat de derogar la llei 4/2013 de supressió dels serveis de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic de titularitat de la Generalitat i dissolució i liquidació de RTVV.

Una volta iniciat este pas i explicat com es negocia una solució que evite incórrer en una successió il•legal d’empreses, l’anunci deixarà de ser propaganda per a convertir-se en una proposta seriosa.

Finalment, les intencions de Presidència d’arrancar una nova televisió amb 400 treballadors sense cap vinculació amb l’anterior RTVV deixa ben a les clares que la intenció de tancar Canal 9 i Ràdio 9 no era l’estalvi econòmic, sinó l’incompliment d’una sentència que declarava que el primer ERO de RTVV era nul per vulneració de drets fonamentals. Xifrar en 400 la nova plantilla equival a fer una llista negra de 1.600 treballadors. Tres anys després de les primeres informacions sobre el primer ERO de RTVV els treballadors es mereixen que el President de la Generalitat els deixe d’assetjar i d’utilitzar de moneda de canvi.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.