Notícies

L’Associació Amics de les Danses de Guadassuar organitza un concert de Mara Aranda i Solatge

La formació, que actualitza la música tradicional de les nostres terres, actua l’11 de maig a l’auditori de Guadassuar a les 22.30 h

Cartell del concert
Cartell del concert
07 / 05 / 2012 | Dolors Jimeno

Intersindical Cultura recomana el concert perquè és una bona oportunitat per a conéixer una música tan propera i alhora tan desconeguda com, per exemple, la versió del Bolero de Guadassuar.

SOLATGE és el projecte que reuneix alguns dels músics més destacats en l’àmbit de les músiques d’arrel. I ho fa amb l’objectiu d’aportar una nova mirada sobre el repertori popular i tradicional de les terres que van pertànyer a la corona aragonesa. Romanços, cants de treball, peces de dansa, cant d’estil, cançons de bressol…, ara revisitats per un grup de músics amb una trajectòria llarga i prestigiosa, que afigen un toc de virtuosisme a les velles melodies tradicionals, enriquint-les amb nous matisos, variacions i improvisacions sobre les estructures originals, extraient dels instruments populars nous ritmes i sonoritats. El Bolero de Guadassuar és una d’aquestes peces que Solatge revisita, de què ha fet una preciosa versió amb els arrajaments d’Eduard Navarro i la nova lletra que aporta la cantant Mara Aranda. El projecte Dèria, on s’inclou aquesta versió del Bolero de Guadassuar, va aconseguir el premi al millor disc de música folk en 2009.  Les entrades estan ja a la venda en el centre cultural i en les llibreries Samaruc (Algemesí), Gimeval (l’Alcúdia) i Xúquer (Alzira)
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.