Notícies

Lectura dramatitzada de l’obra de Bertolt Brecht “Los fusiles de la Sra. Carrar”

A càrrec de la companyia valenciana Cant del Cigne sota la direcció de Josep V. Asensi i la dramatúrgia de Pablo Corral Gómez

27 / 08 / 2015 | Dolors Jimeno

Lloc: Sala d’exposicions “José Puche” del Palau de Cerveró, plaça Cisneros, 4 de València
Dia: 3 de setembre 2015
Hora: 19:00

El dia 3 de setembre, vespra de la clausura de l’exposició “Norman Bethune: l’empremta solidària” al Palau de Cerveró i del cicle “Hospitals en temps de guerra”, tindrà lloc la lectura dramatitzada de l’obra en un acte que el dramaturg alemany Bertolt Brecht va escriure en assabentar-se de la tragèdia de la carretera Màlaga - Almeria, quan al febrer de 1937 milers i milers de persones (dones, ancians, xiquets) eren víctimes de l’aviació i l’armada feixistes de Mussolini.

Amb la col·laboració de la Fundación Canada i de l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero de la Universitat de València

Sinopsis

En una noche de abril de 1937, en un pequeño pueblo andaluz de pescadores, Teresa Carrar amasa y cuece pan tranquilamente en su casa mientras su hijo pequeño José, vigila ante la mirada inquisidora de su madre a su hermano Juan, quien se encuentra pescando en el mar cercano. Teresa, recientemente viuda por la muerte de Carlos durante el alzamiento en Oviedo pocos meses antes, recibirá la visita a lo largo de la noche de distintos vecinos del pueblo quienes, en su mayoría, opinan que sus hijos deberían estar en el frente como dicta el mandato oficial del gobierno. Teresa, por temor a más pérdidas, y en un intento desesperado por mantenerse neutral, es completamente reticente a que los suyos marchen a la guerra. Más tarde, entrada la noche, los hechos se precipitan hacia un final inesperado obligando a Teresa a tomar un partido claro.

Ficha artística
Dirección: Josep V Asensi

Dramaturgista
: Pablo Corral Gómez

Actores:
Josep V Asensi
Betlem Martínez Vendrell
Teresa Villena García
Teo Gómez Mauri
Jorge Ruiz Peñalver
Mª Luisa Jesús Pérez

Cant del Cigne
es una joven compañía valenciana que nace en el año 2010 bajo el amparo del Estudio Dramático de Valencia y con la dirección artística de Pablo Corral Gómez, siendo la vertiente profesionalizada de dicho centro de enseñanza. Inicia sus andaduras con el montaje “Pinter&Politics”, con textos de Harold Pinter. El año pasado estrenó en Madrid “Electra, llamando a las puertas de Dumblane”, con el texto del clásico Eurípides, ambas bajo la dirección escénica de Pablo Corral Gómez, continuando con ella en esta temporada. A todo ello, este año se le suma “Los Fusiles de la Sra. Carrar” de Bertolt Brecht, bajo la dirección de Josep V. Asensi y la dramaturgia de Pablo Corral Gómez.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.