Laboral
Notícies

La vaga feminista del 8M2019 pren forma

La Trobada Estatal de València concreta els eixos de la vaga d’enguany

Imatge del Ple de diumenge
Imatge del Ple de diumenge
28 / 01 / 2019 | Intersindical

Aquest cap de setmana, 500 dones vingudes de tot l’estat ens hem reunit per posar en comú el treball que estem fent a les assemblees territorials des del mateix 9 de març del 2018. Durant quasi dos dies, hem estat treballant sobre els eixos que articularan la vaga (laboral, estudiantil, cures i consum) i també sobre altres temàtiques cabdals en la vida diària de les dones de tot el món: violències i justícia patriarcal, feminització de la pobresa i ecofeminisme, cossos i drets sexuals i reproductius, llei d’estrangeria i CIEs, i repressió internacional al moviment feminista.

Han sigut moltes hores de feina i molt intenses i amb un objectiu clar i contundent: parar el món el proper 8 de març per demostrar que les dones som una part fonamental de la societat i que se’ns ha de tractar com a tals. La vaga, per tant, és de tot el dia, incloent una vaga laboral de 24 hores que serà legalitzada tant per la Intersindical Valenciana com per la Confederació Intersindical. A més, aquesta trobada estatal ha concretat que la vaga està adreçada a les dones, ja que considerem que han de ser les dones l’objecte i el subjecte de la vaga. Eixe dia, volem visualitzar el treball que les dones fem tant a les nostres cases com als nostres centres de treball o d’estudi.

Laboralment, els motius que tenim per fer la vaga són, entre d’altres, la bretxa salarial i pensional, la precarietat laboral que patim les dones especialment, l’assetjament sexual que patim al treball, la discriminació en la inserció laboral que pateixen les dones amb diversitat funcional i la situació de les treballadores de la llar, que pateixen doble discriminació per ser dones i per ser migrants. Des de l’any passat, hem tingut una millora indiscutiple, la progressiva implantació dels permisos per naixement i adopció iguals, però no és suficient. Necessitem una llei d’igualtat salarial com la que aconseguiren les islandeses amb les seues vagues, necessitem que es deroguen les reformes laborals (perquè obstaculitzen que les dones aconseguim una feina) i la llei d’estrangeria (perquè converteix a les dones en proscrites), necessitem que s’abolisca el treball intern ja que és una forma d’esclavitud, necessitem corresponsabilitat. En definitiva, necessitem igual real.

Ens queden poques setmanes perquè aplegue el dia 8 de març i és important que totes i cadascuna de nosaltres prenguem consciència de la importància de secundar una vaga que es farà arreu del món. El dia 8 de març hem de llançar un missatge contundent: si les dones parem, s’atura el món. I, a més, sense les dones, el món no pot avançar.

Cap a la vaga feminista!




El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.