Notícies

Fartes, però imparables!

Manifest del 25N de 2021, Dia Internacional contra la violència de gènere

21 / 11 / 2021 | Intersindical

      Ens trobem finalitzant l’any 2021 i continuem igual o pitjor que en anys anteriors pel que fa a violència masclista. El temps passa; la situació crítica de les dones en aquest món, no. En concret, a l’Estat Espanyol, l’any 2020 van ser assassinades 81 dones i 2 xiquetes i, des de començament de l’any 2021 el 7 de novembre, fins al 7 de novembre, han estat assassinades 72, deixant 2 menors sense mare. Si fem una anàlisi de les edats en què se situen aquestes dones assassinades oscil·len entre 25 la més jove i 81 anys la més gran. Són dones de generacions molt allunyades en el temps però properes a la manera d’acabar les seves vides. La violència masclista no sap d’edat ni generacions, com podem comprovar. Aquest problema social no està solucionat ni se’n té encara prou consciència perquè es percep d’una manera personal o propera (fins al maig del 2021 només un 6,2% de denúncies al 016 eren de persones properes a les víctimes).

Els maltractadors segueixen solts, impunes en una societat que només els acusa quan ja han arrabassat la vida a la seua parella, exparella, o a les seues criatures… Aquí ja s’hi arriba tard. No són innocents que en un moment donat perden la raó i no saben què fan, sinó que ho planifiquen i ho executen perfectament. No poden suportar que la dona ja no estiga sota el seu domini i, si perquè tinga un patiment més gran ha de treure la vida a la seua pròpia descendència, ho fan. Ningú no pot dir que era un bon pare, com sentim de vegades. NO!! Un maltractador no pot ser mai un bon pare. La violència vicària ha assassinat 40 innocents des del 2014.

La modificació legal per protegir els i les menors víctimes de violència vicària és la nova Llei de Protecció a la Infància que va entrar en vigor aquest juny passat i preveu que, en els casos de violència de gènere, se suspenga el règim de visites dels presumptes maltractadors si es dicta una ordre de protecció per a la mare i hi ha indicis que les criatures han presenciat el maltractament. Però, què passa quan no hi ha denúncia pel mig?, com es cuida aquesta dona i les seues criatures? Per això cal donar suport a totes les víctimes de violència masclista amb la seguretat que hi haja una protecció legal i social real.

Les dones seguim sent l’objectiu principal de les frustracions de molts homes que veuen les seues companyes o excompanyes com a febles i fàcils de controlar. En el moment que senten perdre aquest control, sorgeixen la ira, l’odi… Un cas proper el tenim actualment a l’Illa de La Palma, juntament amb la situació d’incertesa que pateixen les persones afectades de catàstrofe natural provocada pel volcà, suma un increment de trucades al Servei d’Atenció a Dones Víctimes de Violència de Gènere SAMVV-112 del 60% des que va començar l’erupció. Podem també parlar de l’Afganistan i la situació lamentable en què es troben les dones, a les quals se’ls han pres tots els seus drets i han perdut tot el seu valor com a persones. Al conflicte armat de Colòmbia es van identificar 261.476 dones que van ser víctimes de violència masclista; el 3,88% tenia alguna discapacitat i el 27,66% eren xiquetes i adolescents. Índia continua sent el país més perillós per a les dones, amb un alt risc de violència sexual i esclavitud laboral. A Somàlia, aproximadament el 98% de les dones han patit mutilació genital i se les empra per engendrar fins que els seus cossos aguanten. Aquestos són només alguns exemples de violències sobre la dona entre tants existents de llarg a llarg del planeta. Lluny de ser erradicades, continuen i no acabaran fins que hi haja generacions conscienciades i formades en igualtat, aconseguint el respecte cap a la dona d’una forma real i no com una utopia.

LES DONES ESTEM:

-FARTES QUE ENS MATEN
-FARTES QUE MATEN A LES NOSTRES FILLES I FILLS
-FARTES DE TINDRE POR D’EIXIR SOLES AL CARRER
-FARTES QUE ES QÜESTIONE COM VESTIM
-FARTES QUE ENS DIGUEN EL QUE HEM DE FER I COM FER-HO
-FARTES QUE ENS DIGUEN QUÈ HEM DE PENSAR I COM FER-HO

-FARTES…FARTES…FARTES…PERÒ IMPARABLES!!





El comentari no està disponible a l'entrada d'aquest canal.
  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.