Drets lingüístics

4 de desembre, dia dels drets lingüístics: per una llei d’igualtat lingüística!

Aquest matí s’ha presentat a les Corts Valencianes l’informe anual

Les organitzacions participants abans d'entrar en el registre de les Corts Valencianes
Les organitzacions participants abans d'entrar en el registre de les Corts Valencianes
03 / 12 / 2021 | STEPV

Representants de STEPV i Intersindical Valenciana han assistit aquest matí a l’acte organitzat per Escola Valenciana a les Corts Valencianes per a registrar l’informe anual de vulneracions dels drets lingüístics a valencianoparlants, que anualment es presenta cada 4 de desembre, dia dels drets lingüístics.

En l’informe presentat es denuncien més de 100 situacions de vulneracions dels drets lingüístics

Enric Morera, president de les Corts, ha rebut la delegació de representants de les diferents organitzacions que hi han participat en l’acte i han reclamat del govern valencià la tramitació d’una llei d’igualtat lingüística que protegisca el valencià i les persones valencianoparlants davant les situacions de vulneració dels nostres drets lingüístics.
En l’informe presentat es denuncien més de 100 situacions en què les persones valencianoparlants han vist vulnerats els seus drets lingüístics, fins i tot en contextos administratius, on se suposa que el valencià està protegit.
Continuem, igualment, sense gaudir de mitjans de comunicació en la nostra llengua, més enllà d’Àpunt, la radiotelevisió valenciana, i molt menys de presència del català en les noves plataformes audiovisuals, malgrat el 6% reservat a les llengües pròpies en l’avantprojecte de la nova llei de l’audiovisual estatal, que també és incapaç de garantir aquesta presència en les plataformes majoritàries.
L’informe denuncia més de 100 casos de vulneració dels nostres drets lingüístics com a valencianoparlants, però de segur que en són molts més els casos que no s’han arribat a denunciar. Malgrat això, cada vegada són més les persones que denuncien públicament i a les organitzacions que defensem el valencià aquests abusos.
STEPV i Intersindical animen a la ciutadania a expressar-se sempre en valencià en tots els contextos en què es troben: al carrer, en el comerç, en el treball, en l’escola, en els centres sanitaris, en les relacions amb l’administració, etc., i a denunciar qualsevol acte de vulneració dels nostres drets lingüístics.
Intersindical continua treballant en la reivindicació dels drets lingüístics i ha convocat un acte el pròxim 14 de desembre a la Casa dels Caragols de Castelló, amb el lema “Drets lingüístics: reptes de present i futur”. Igualment estarà present en la manifestació, també a Castelló prevista l’11 de desembre i organitzada per Castelló per la Llengua, en commemoració de les Normes de Castelló.


Les organitzacions convocants amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.