Drets lingüístics

Intersindical Valenciana convoca una concentració per expressar el seu rebuig a les sentències del TS

El Sindicat considera que són un atemptat contra l’autogovern valencià i contra la jurisprudència del mateix TS i del TC

16 / 06 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha comunicat a la Delegació del Govern a València la convocatòria d’una concentració per al proper dilluns 22 de juny, a les 11 hores, al Palau de Justícia de València (Jardins de la Glorieta) per manifestar el seu rebuig a les dues sentències del Tribunal Suprem sobre el decret d’usos lingüístics i per donar suport al valencià com a llengua d’ús en les administracions públiques i en el conjunt de la societat valenciana.

Per al Sindicat, cal una mobilització del poble valencià a favor de la plena igualtat lingüística que es concrete en mesures legals que garantesquen que siga una realitat. És per això que Intersindical Valenciana ha decidit convocar aquesta primera concentració de manera urgent que tindrà continuïtat en els propers mesos amb noves mobilitzacions que servesquen per denunciar els atacts al valencià, posar en valor l’ús social del valencià i avançar envers una veritable normalització lingüística al País Valencià.

Per altra part, Intersindical Valenciana, l’única organització que ha defensat al costat de la Generalitat Valenciana el decret d’usos lingüístics, reunirà aquesta setmana el seu servei jurídic per estudiar les actuacions legals contra les dues sentències del TS. Unes sentències que contradiuen la jurisprudència del mateix Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional i són una atac als drets de les valencianes i valencians i al propi autogovern valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.