Drets lingüístics

STEPV – Intersindical Valenciana critica la decisió del Consell Constitucional francès sobre les llengües minoritzades

27 / 05 / 2021 | Intersindical

El Sindicat considera inacceptable la resolució del Consell Consitucional de l’estat francès del passat 21 de maig – sol·licitat per diputats En Marche i el Ministre d’Educació Jean Michel Blanquer – de rebutjar la legalitat immersió lingüística, en contra d’una amplíssima majoria de diputades i diputats que van aprovar, el 8 d’abril, la Llei Molac que obria la porta al reconeixement legal de la immersió lingüística i, per tant, de dotar-la d’un marc jurídic que la protegira.

La decisió del Consell Constitucional va en contra de la sobirania popular, de la majoria parlamentària francesa, i decreta que l’ensenyament en les llengües minoritzades mitjançant la immersió lingüística és anticonstitucional en argumentar que l’article 2 de la Constitució francesa diu que la llengua de la República és el francès. Aquest fet va en contra de les experiències educatives de més de 50 anys que han demostrat uns resultats excel·lents, en els àmbits educatiu, pedagògic i lingüístic, així com en la cohesió i vertebració dels diferents pobles i nacions que tenen una llengua minoritzada i minoritària.

Per tot açò, des de l’STEPV – Intersindical Valenciana manifestem el nostre suport a les diferents comunitats lingüístiques afectades – catalana, basca, bretona, occitana, alsaciana i corsa - per aquesta decisió antidemocràtica que n’és un nou atac a la diversitat i la pluralitat lingüística i a les manifestacions que tindran lloc a diverses ciutats, entre elles Perpinyà (Catalunya Nord), Gwengamp (Bretanya) o Baiona (Euskal Herria), per reivindicar el reconeixement de les llengües regionals i del model educatiu d’immersió lingüística.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.