Drets lingüístics

Un centenar de persones es concentren per expressar el seu rebuig a les sentències del TS

22 / 06 / 2020 | Intersindical

Hui, un centenar de persones s’han concentrat davant del Tribunal Superior de Justícia de València contra les sentències del Tribunal Suprem respecte del decret d’usos lingüístics de la Generalitat Valenciana, així com de les sentències del mateix TSJCV que van anul·lar 14 articles. La convocatòria, que ha estat feta per la Intersindical Valenciana, a la qual s’ha sumat Decidim, la Plataforma per la Llengua i Esquerra Republicana del País Valencià, ha tingut com a lema “Sí al valencià”.

Intersindical Valenciana considera que les sentències del TS vulneren la jurisprudència del mateix Tribunal Suprem, així com del Tribunal Constitucional. A més, atempten contra l’autogovern de les valencianes i valencians, les competències de la Generalitat Valenciana i de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. És a dir, són un atac al poble valencià i a la seua capacitat legislativa per decidir sobre aquells assumptes que li afecten. És per aquest motiu que s’ha fet aquesta primera concentració per respondre de manera immediata a les sentències que es van conèixer fa 10 dies. El Sindicat continuarà proposant noves mobilitzacions a favor del valencià. En eixe sentit proposa que el 9 d’octubre tinga la defensa del valencià com un dels eixos centrals i per fer una gran manifestació per a la propera tardor, coincidint amb l’aniversari de l’aprovació de la Llei d’ús i ensenyament del valencià.

Per altra part, Intersindical Valenciana aposta per avançar en la posada en marxa de mesures favorablea al valencià per la qual cosa demana: la promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística, la reciprocitat plena dels mitjans de comunicació en la nostra llengua, l’augment dels pressupostos per a la promoció i ús del valencià o l’establiment de la competència lingüística per accedir a la funció pública.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.