Política social

7é aniversari de la Llei de Dependència

Les plataformes en defensa de l’aplicació de la Llei d’Autonomia Personal i Atenció a la Dependència convoquen mobilitzacions en el seu 7é aniversari

10 / 12 / 2013 | Intersindical

La Llei de la Dependència és viable, justa i absolutament necessària

Un any i mig després de la reforma de la Llei de la Dependència mitjançant el Reial Decret Llei 20/2012 que marcaria l´inici de totes les retallades i copagaments, secundats per les actuacions del Govern de la Generalitat Valenciana, es consolida la dinàmica de destrucció gradual del sistema sense que aquest haja millorat en cap aspecte. Aquesta reforma ha impactat de manera més cruel en les persones en situació de dependència, impedint el seu accés al sistema o expulsant-les d´ell; fomentant la desatenció i paràlisi per part de les administracions autonòmiques responsables per la via d´ofegar el finançament; abandonant a les cuidadores familiars (dones en el 97% dels casos) – i com a dany colateral gravíssim- destruint llocs de treball i teixit productiu del sector dels serveis socials. Cada deu minuts, una persona beneficiària de la dependència es queda sense atenció, i cada mitja hora un treballador o treballadora perd el seu treball.

El País Valencià va obtenir la darrera posició en l´escala de valoració territorial d’implantació de la Llei que realitza l´Observatori Estatal de la Dependència: un 0,4 en una escala que va fins al 10. En inversió pública en dependència per habitant i any també és la quarta per la cua de totes les CC.AA.

A punt de finalitzar l´any, el Govern Valencià, mancat de tota credibilitat, continua sense complir amb els seus compromisos de pagament, devent dos mesos de prestació i el pagament de la retroactivitat corresponent a 2013.

L´atenció a persones discapacitades i dependents no pot estar subjecta a ajustos pressupostaris. És indecent i immoral. I més, quan aquests ajustos són conseqüència de unes polítiques de malbaratament de diners públics i corrupció que ara han de pagar les persones més indefenses de la nostra societat.

És per això que et convidem a unir-te a nosaltres, la gent taronja.

Que no es furten els nostres drets!!!

Lluitem per ells!!

Per la dignitat i els drets dels nostres familiars!!!

La Llei de la Dependència és viable, justa i absolutament necessària.

Respecte, dignitat i justícia social.

#13D ALACANT: CONCENTRACIÓ RAMBLA MÉNDEZ NÚÑEZ-PROP 11:30 h
#14D CASTELLÓ: MANIFESTACIÓ - C/ENMIG-CASA QUATRE CANTONS 11:00 h
#14D VALÈNCIA: CONCENTRACIÓ PLAÇA DE LA MARE DE DÉU 12:00 h




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.