Política social

9 febrer: mobilitzacions contra retallades a la dependència

Comunicat de les Plataformes Valencianes en suport de l’aplicació a la Llei de Dependència

03 / 02 / 2013 | Intersindical

Les Plataformes valencianes en defensa de la Llei 39/2006 de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència volem expressar la nostra més profunda indignació i rebuig davant l’entrada en vigor del copagament en les prestacions econòmiques per cures en l’entorn familiar corresponent al mes de novembre de 2012 segons l’Ordre 21/2012 de 25 d’octubre, de la Conselleria de Benestar Social per la qual es regulen els requisits i condicions d’accés al programa d’atenció a les persones i a les seves famílies en el marc del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana. Aquest copagament, s’estableix en funció de la capacitat econòmica de la persona beneficiària i proporcionalment al major grau de dependència.

A la pràctica, això suposa que desenes de milers de valencianes i valencians han experimentat retallades de fins al 70% en les seves prestacions, retallada que afegeix al del 15% aplicat des del mes d’agost després de l’aprovació del Reial Decret Llei 20/2012 de 13 de juliol. Denunciem l’actitud de la Conselleria de Benestar Social en l’aplicació d’aquest copagament, actuant amb total opacitat, quan no traïdoria, sense informar els beneficiaris dels salvatges retallades que es produirien en les seves prestacions, del qual no han estat conscients fins que han cobrat la nòmina de novembre. A les nostres Plataformes, ens trobem amb casos sagnants com el de les cuidadores no professionals que des l’1 de gener s’han de pagar íntegrament la seva cotització a la Seguretat Social, i que en alguns casos es troben que el pagament és més gran que la prestació que rep que el dependent, cosa totalment fora de tota lògica racional. O el cas d’un afectat que ha vist reduïda la seva prestació de 286 € a ¡20 €!

Davant semblant barbaritat, burla i atropellament als drets de les persones dependents les Plataformes de la Dependència de la Comunitat Valenciana, juntament amb associacions com AVADEC, a València, o AFADECAS, a Castelló, convoquem concentració reivindicativa per al proper dissabte 9 de febrer, a la Plaça de Manises de València.

Volem ser contundents en declarar que la Llei de la Dependència, és VIABLE que a més genera ocupació de qualitat, no deslocalitzable i que dóna treball, sobretot, a les dones. Només cal que la voluntat política, consciència social i sentiments s’imposen als interessos econòmics de les privatitzacions. Avui més que mai, quan els nostres drets i els dels nostres familiars són atacats ferotgement, ens sentim més forts i més decidits a seguir en la lluita. DIGNITAT, RESPECTE I JUSTÍCIA SOCIAL.

Plataformes de la Comunitat Valenciana en defensa de la Llei 39/2006 de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència

http://dependenciavalencia.blogspot.com.es/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.