Solidaritat i pau

A València es va informar sobre Cuba en diversos espais sense ingerències

13 / 05 / 2013 | Intersindical

Una delegació cubana va ser rebuda per regidores i regidors de l’ajuntament de València i per diputats i diputades de les Corts Valencianes, i es va reunir amb col· lectius i moviments socials

Els dies 7 i 8 de maig, una delegació cubana, convidada per l’associació valenciana d’amistat amb Cuba José Martí, i formada pel Dr en Ciències Econòmiques Hugo Pons Duarte, l’Ing Iroel Sánchez Espinosa, periodista i blocaire, juntament amb Mirtha Rodríguez, mare d’Antonio Guerrero, un dels Cinc cubans presos a presons dels EUA per lluitar contra el terrorisme, va visitar la ciutat de València.

La visita va començar amb una conferència a la Facultat d’Història, organitzada juntament amb el sindicat d’estudiants Acontracorrent, que han organitzat unes jornades internacionalistes a la Universitat de València. La conferència va analitzar la situació a l’illa en temes com l’economia, els mitjans de comunicació i les campanyes mediàtiques, o el cas dels Cinc, entre altres temes d’actualitat.

La delegació va ser rebuda pels grups de l’oposició política valenciana. A l’ajuntament de València es van entrevistar amb els regidors Salvador Broseta del PSPV-PSOE, Pilar Soriano de Compromís i Amadeu Sanchis d’EUPV. Per la seva banda, en la seva visita a Les Corts Valencianes van ser rebuts pels diputats Clara Tirado del PSPV-PSOE, Fran Ferri de Compromís i Marina Albiol d’EUPV.

D’altra banda, una trobada amb representants de diferents partits d’esquerra, organitzacions socials, entre les quals es trobava la Intersindical Valenciana, i periodistes “alternatius”, va permetre reflexionar sobre les estratègies per a la solidaritat amb Cuba i la lluita contra el bloqueig mediàtic. Així mateix, els diferents col · lectius presents, entre els quals es trobaven sindicats d’estudiants i organitzacions juvenils, partits polítics, moviments socials, sindicats i ongd, van expressar la seva solidaritat amb l’illa i van reconèixer el referent alternatiu al capitalisme que continua sent en l’actualitat la revolució cubana.

L’economista Hugo Pons Duarte, vicepresident de l’Associació d’Economistes i Comptadors de Cuba i assessor de la Comissió d’Implementació dels Línies directrius de la Política Econòmica i Social, va exposar les últimes actualitzacions en el model econòmic i social a Cuba, partint de la premissa de perfeccionar el socialisme; Iroel Sánchez Espinosa, director de l’Enciclopèdia Col · laborativa EcuRed i fundador de la revista sociocultural cubana La Jiribilla, que realitza el bloc La pupil · la insomne ​​(http://www.lapupilainsone.wordpress.com), i membre del Comitè Internacional de Trobada Mundial de Blocaires, va parlar del tractament informatiu que rep Cuba en els mitjans de masses i en les xarxes socials, destacant la intencionalitat dels grans grups de poder dels Estats Units i els seus aliats europeus per “demonitzar l’illa”, i Mirtha Rodríguez, mare de Antonio Guerrero, un dels Cinc, qui amb 81 anys porta una croada pel món sencer per aconseguir la llibertat del seu fill, va explicar la situació del cas després de la notícia que René, un dels Cinc, viurà a Cuba a canvi de renunciar a la seva nacionalitat nord-americana, així com cridar a participar en les pròximes campanyes per l’alliberament dels Cinc.

La visita va concloure amb la presentació del darrer llibre del periodista i blocaire cubà Iroel Sánchez, “Sospites i dissidències”, a càrrec de l’analista polític espanyol i també periodista i blocaire, Carlos Martínez.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.