Solidaritat i pau

Intersindical Valenciana participa accions contra el bloqueig a Cuba

25 / 05 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana forma part Plataforma contra el bloqueig dels EUA a Cuba del País Valencià

La Plataforma contra el bloqueig dels EUA a Cuba del País Valencià presenta les accions en suport a la votació a l’ONU del proper 23 de juny de la Resolució cubana

Una fotografia col·lectiva enfront de les Torres de Serrans en suport a la III Caravana Mundial (30 maig), la projecció del documental UnblockCuba amb la presència de l’ambaixador cubà Gustavo Machín (4 juny) i una concentració a la Plaça de l’Ajuntament de València (juny 23) marquen l’agenda solidària amb l’illa a la ciutat del Túria.

Després d’un temps d’accions en xarxes socials, motivat per la pandèmia i les mesures sanitàries, la Plataforma contra el bloqueig dels EUA a Cuba del País Valencià ha reprès la seva activitat presencial i ha planificat diverses accions en suport a la votació a l’ONU de el proper 23 de juny de la Resolució cubana. Es tracta de la projecció del documental Unblock Cuba, del director alacantí Sergio Gregori i produït per Furor.tv, que comptarà amb la presència de l’Ambaixador de Cuba Gustavo Machín i del mateix realitzador audiovisual, i d’una concentració a la plaça de l’ajuntament per al dia 23 de juny, a les 19’00 h de la vesprada, al temps que es produeix a l’ONU la votació de la Resolució “Necessitat de posar fi a l’bloqueig econòmic, comercial i financer imposat pels Estats Units d’Amèrica contra Cuba “. Aquesta última es tracta d’una iniciativa unitària a nivell europeu i estatal per a la eliminació del Bloqueig dels EUA contra Cuba, així com la Caravana Mundial que es realitza en nombroses ciutats dels cinc continents, i que en aquesta ocasió se celebra el diumenge 30 de maig, on la Plataforma convoca a realitzar una fotografia col·lectiva enfront de les Torres de Serrans de València per mostrar el seu suport a Cuba en la seva lluita contra el bloqueig.

El bloqueig dels EUA a Cuba s’ha intensificat en els últims anys de la presidència Trump i especialment durant la pandèmia de l’COVID19, afectant el desenvolupament del país i a la vida directa de el poble cubà. Són més de cinc mil milions de dòlars les pèrdues econòmiques en aquest últim any, i l’actual president Biden encara no ha fet res per acabar amb aquesta política agressiva que viola el dret internacional. Per contra, hem vist com Cuba ha salvat milers de vides en altres països a través del seu solidaritat internacional amb les brigades mèdiques Henry Reeve, especialitzades en la lluita contra el COVID19 i altres epidèmies com l’Ebola, i com ha desenvolupat cinc candidats vacunals tot i les limitacions que imposa el bloqueig nord-americà.

Hi ha una àmplia història de vincles solidaris entre els pobles cubà i valencià. En aquest sentit, cal recordar que amb data 3 de març de 2020 va registrar una Proposició No de Llei (PNL) en la Taula de les Corts Valencianes per debatre a la Comissió de Drets Humans, signada pels Grups Parlamentaris Socialista, Compromís i Unides Podem, sobre els 500 anys de la Fundació de l’Havana, José Martí i la condemna del bloqueig dels EUA a la República de Cuba. Aquesta iniciativa dels partits de Govern de l’Botànic es va aprovar en sessió de la Comissió corresponent del dia 28 de juliol de l’any passat, i posa en valor un reclam històric de les organitzacions solidàries amb l’illa.

Des de la Plataforma contra el bloqueig dels EUA a Cuba del País Valencià s’han dinamitzat altres iniciatives solidàries amb l’illa com demanar el Premi Nobel de la Pau a les brigades mèdiques cubanes Henry Reeve o com la campanya Xeringues per a Cuba per donar suport al procés de vacunació a l’illa. Totes elles són, segons els organitzadors, una “crida a la societat valenciana a mostrar, a través d’aquestes i altres propostes, el seu rebuig a l’bloqueig dels EUA que viola els Drets Humans del poble cubà, i a exigir la seva eliminació, sumant així les seves veus a la comunitat internacional que condemnarà un cop més a l’ONU aquesta política criminal el proper 23 de juny “.

Informació de les activitats:
- Diumenge 30 de maig: 12’00 h fotografia col·lectiva amb la pancarta i banderes cubanes al pont de vianants davant les torres de Serrans a València, per mostrar el suport valencià a la III Caravana Mundial contra el Bloqueig dels EUA a Cuba.
- Divendres 4 de juny: 18’00 h. Projecció de l’documental “Unblock Cuba”, amb presència de l’Ambaixador de Cuba Gustavo Machín, i de el director Sergio Gregori. Serà en el Saló d’Actes de CCOOPV (Plaça Nàpols i Sicília, 5, València). Es farà amb inscripció prèvia fins a completar l’aforament amb les persones que acudesquen a l’acte, i respectant les mesures sanitàries. les inscripcions cal fer-les al correu .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
- Dimecres 23 de juny, 19’00 h. Concentració a la Plaça de l’Ajuntament de València, en suport a la votació a l’ONU de la Resolució contra el bloqueig dels EUA a Cuba.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.