Solidaritat i pau

Intersindical Valenciana amb les activistes kurdes i el poble kurd

23 / 11 / 2021 | Intersindical

El Kurdistan és la nació sense estat més antiga i més gran del món. No obstant açò, és la més desconeguda i oblidada. Açò passa possiblement perquè està en un lloc estratègic, on diferents imperis al llarg de tots els temps han jugat molt brut i amb un esperit colonial implacable. El poble kurd és radicalment feminista, integrador, ecologista i sistemàticament feminista. Models com Rojava demostren com una societat plenament justa i igualitària, és possible.

Precisament per açò, el feixisme d’Erdogan i l’integrisme islàmic tenen al seu punt de mira el poble kurd: molesta per la seua rebel·lia i la seua pràctica revolucionària. I, com passa als conflictes, les dones són considerades una peça més del botí, un tros més de territori a conquistar. A més, en tant que element fonamental de transmissió de la vida i la cultura, les dones són la garantia de continuïtat d’un poble: les dones kurdes són la punta de llança del poble kurd.

Per aquest motiu, són un blanc desitjat per qui vol l’eliminació del Kurdistan per apropiar-se dels seus rics recursos naturals i, a més, donar una lliçó repressora a tots els pobles que lluiten per un món millor.

Intersindical Valenciana volem mostrar la nostra solidaritat amb les activistes kurdes i el poble kurd, que a banda del bressol de la civilització, són l’exemple de la democràcia participativa.

Visca la lluita de les dones kurdes
Visca Kurdistan lliure




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.