Solidaritat i pau

Activista detingut, en perill de tortura

08 / 06 / 2015 | Intersindical

El 24 d’abril, Mohamed Musa Mohamed Dawud, activista dels drets humans de Kordofán del Sud, Sudan, va ser arrestat al sud de Kadugli, presumptament per una unitat de les forces armades de Sudan (SAF, per les sigles en anglès). Actualment es troba al hospital militar de Kadugli rebent tractament mèdic, però no té accés a assistència lletrada ni a la seva família. Està greument exposat a patir tortura i altres maltractaments.

Mohamed Musa Mohamed Dawud estava conduint la seva motocicleta prop del poble de Tuma, al sud de Kadugli, quan presumptes membres de una unitat de les SAF obriren foc contra ell. El feriren les cames en el incident. A continuació els membres de les SAF el arrestaren i li confiscaren la motocicleta. Fonts de la seva família han confirmat a Amnistia Internacional que Mohamed Musa Mohamned Dawud va ser traslladat al hospital militar de Kadugli, on actualment esta rebent atenció mèdica per les ferides de bala a les cames. No obstant, no ha pogut tindre accés a assistència lletrada ni a la seva família o amics. No està clar si se li ha acusat d’algun delicte.

Mohamed Musa Mohamed Dawud és un activista dels drets humans del poble de Kornogo, al oest de Kadugli, estat de Kordofàn del Sud. Amnistia Internacional considera que va ser arrestat per el seu treball de drets humans. Mohamed Musa Mohamned Dawud està exposat a patir tortura i altres maltractaments. A Amnistia Internacional li preocupa que pogués ser pres de consciència, detingut per el seu treball d’activista pro drets humans.

INFORMACIÓ COMPLEMENTARIA

Les forces armades de Sudan (SAF) han violat el dret internacional dels drets humans i el dret internacional humanitari, i han destrossat bens civils. Des del inici de la operació militar “Estiu decisiu”, en abril de 2014, les SAF han dut a terme bombardejos aeris indiscriminats sobre la població civil i sobre infraestructures civils en els estats de Kordofàn del Sud i Nilo Azul. Varies organitzacions, entre estes Amnistia Internacionals i Human Rights Watch, han documentat ampliament les violacions de drets humans de la població civil, inclosa la tortura i altres maltractaments baix la seva custodia.

Des de que va començar el conflicte a Kordofàn del Sud en juny de 2011, han desaparegut milers de persones i milers més han sigut arrestades per les SAF i altres forces de seguretat Sudaneses baix la sospita de simpatitzar amb el Moviment de Liberació Popular de Sudan (SPLM/A) o de pertànyer a aquest. El SPLM/A informa que almenys 3000 dels seus integrants han desaparegut des de juny de 2011. Moltes altres persones del poble Nuba denuncien haver patit persecució per motius ètnics.

Escriguen immediatament en àrab, en anglès o en el seu idioma:
1. Instant a les forces armades de Sudan a que alliberen immediatament i sense condicions a Mohamed Musa Mohamed Dawud, ja que ha sigut detingut únicament per el seu treball per els drets humans.
2. Instant a les autoritats a garantir que no es sotmès a tortura o maltractaments mentre estiga baix custodia a la espera de la seva llibertat.
3. Instant a les autoritats a que permetin accedir immediatament a advocats de la seva elecció i a que puga rebre visites de la seva família.

Enviar missatges abans del 1 DE JULIOL DE 2015 A:

Amb copia a:

Presidente /President
HE Omar Hassan Ahmad al-Bashir
Office of the President
People’s Palace PO Box 281
Khartou, Sudán
Correo-e: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Tratamiento: Excelencia / Your Excellency

Ministro de Justicia /Minister of Justice
Mohamed Bushara Dousa
Ministry of Justice
PO Box 302 Al Nil Avenue
Khartoum, Sudán
Correo-e: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Tratamiento: Excelencia / Your Excellency

Ministro de Defensa
Minister of Defence
Abdelrahim Mohamed Hussein
Ministry of Defence
Abraj Ministry of Defence Road,
PO Box 11111
Khartoum, Sudán

EMBAJADA DE LA REPUBLICA DEL SUDAN
Excma. Sra. Aida ABDELMAGIED ELSHIEKH
Paseo de la Castellana 115-2o Izda.. C.P..- 28046 MADRID
Teléfono: - 91 417 49 03 .- Fax: 91 597 25 16
E-mail: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.