Solidaritat i pau

Campanya internacional per l’alliberament dels Cinc

15 anys n’hi ha prou !

18 / 09 / 2013 | Intersindical

El 12 de setembre es complien 15 anys de la injusta condemna als Estats Units a cinc cubans : Gerardo Hernández Nordelo , Ramón Labañino Salazar , Antonio Guerrero Rodríguez , Fernando González Llort i René González Sehwerert, que tenien l’única missió en aquest país de supervisar a grups d’organitzacions responsables d’accions terroristes contra Cuba .

Des de nombrosos països creix el clam per la llibertat de quatre dels herois cubans , després que René González Sehwerert complís la injusta sanció i tornés definitivament a Cuba .

Caps d’Estat i Govern, parlamentaris, partits polítics, Premis Nobel, intel·lectuals, organitzacions i moviments de solidaritat al món mostren el seu suport a aquesta causa i s’oposen a les manipulacions polítiques del cas, les arbitrarietats i violacions als seus drets i el de seus familiars .

Durant tots aquests anys, els Cinc han patit la pèrdua dels seus éssers estimats i no han pogut compartir les alegries i tristeses amb els seus familiars. L’actual president dels Estats Units, Barack Obama, no va tenir responsabilitat en aquest vergonyós i manegat procés, però la seva Constitució li dóna la prerrogativa d’alliberar immediatament i amb això posar fi a aquest atropellament .

La jutge Lennard encara no s’ha pronunciat sobre les apel·lacions extraordinàries o Habeas Corpus de Gerardo, Ramón, Antonio i Fernando. El Tribunal tampoc ha decidit en relació a les peticions per obligar el Govern dels EUA a revelar el que oculta sobre l’operació il·legal mitjançant la qual va organitzar, dirigir i va pagar a un grup de periodistes i mitjans de comunicació per fer una campanya d’odi i amenaces que van convertir en una farsa el judici a Miami contra els nostres companys .

Gerardo continua a l’espera que se li concedesca una audiència en què podria desmentir el càrrec més greu i enterament fals pel qual va ser condemnat a morir a la presó. La Cort no ha decidit respecte a la insòlita moció del Govern que pretén eliminar una part substancial de la seva Habeas Corpus, com tampoc sobre la demanda per exigir a Washington que mostri les imatges satelitales de l’incident del 24 de febrer de 1996. La seva ocultació, durant ja més de 17 anys, és la millor prova de la total il·legalitat del pitjor càrrec aixecat contra el més pres dels Cinc .

L’escenari actual no ofereix una altra alternativa d’apostar a la solidaritat mundial per arribar-li al poble dels EUA.

Milions de nord-americans romanen aliens a aquesta veritat i es fa urgent arribar a l’opinió pública, persona a persona ia través de les noves tecnologies de la informació i les comunicacions perquè exigesquen a Obama que faça ús de les seves prerrogatives presidencials i allibere Gerardo, Ramon, Antonio i Fernando .

Sol·licitem al President dels Estats Units, el premi Nobel de la Pau Barack Obama, la llibertat dels antiterroristes cubans i la tornada immediata i sense condicions al si de les seves famílies i la seva Pàtria .

Alhora, exigim dels nostres governs municipals, autonòmics i estatals, pronunciaments solidaris amb la causa i la llibertat dels Cinc, i que els facen arribar als seus homòlegs representants als EUA .

Només la solidaritat internacional pot alliberar els Cinc .

5 anys és una vergonya !

Llibertat per als Cinc, Ja !

Adhesions d’organitzacions: Associació Valenciana d’Amistat amb Cuba José Martí, Associació de Cubans a València Caguairán, Associació d’Amistat amb Cuba Camilo Cienfuegos de la Marina Alta, Intersindical Valenciana, A contracorrent, JCPV, EUPV, PCPV, CJC, Sodepau, El Militant, PCPE, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Joves EUPV, Cedsala, Sindicato de Estudiantes, Grup Parlamentari Compromís, Terra, Endavant, COS




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.