Política social

Comunicat de SOS Parc Alcosa

Tres anys seguits contra els impagaments, les retallades, pels drets humans i en defensa del projecte comunitari “nosaltres mateixos@s “.

17 / 04 / 2013 | Intersindical

A la nostra població, poc a poc, des dels anys 90 es va anar posant en peu aquest projecte comunitari per donar resposta a l’empobriment, amb iniciatives d’economia social, cooperatives, tallers de formació, programes socials, centres de dia de “pekes”, de joves ... etc. Arrencant el finançament a les institucions locals i autonòmiques en un projecte que significa l’aposta pel desenvolupament de la participació ciutadana de manera que es puga plantejar en la pràctica, la gestió dels recursos que hi ha monopolitza l’administració de l’estat per part de la ciutadania. 2.013 és el tercer any consecutiu que ens veiem obligats a eixir al carrer per protestar pels impagaments, retallades i repressió de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alfafar. L’atac més ferotge que es coneix en les ultimes dècades contra els drets humans es realitza també a través d’accions aparentment administratives (retallades en partides socials, impagaments) i repressió de baixa intensitat (multes, judicis de faltes etc). En aquest camí ens hem trobat amb altres lluites germanes, que com nosaltres i des d’altres situacions d’exclusió, també barallaven seva existència.

La Generalitat és una baula més d’una cadena d’institucions que estan convertint aquesta societat en un gran camp d’exclusió, on les persones discapacitades, dependents, majors, emigrants, aturades, desnonades, precàries, joves, malaltes socials, esdevinguen esclaves modernes. És a dir, persones empobrides, sense subsidis ni prestacions que no poden pagar la llum i l’aigua. Persones que després d’una vida de treball i cotitzacions i amb les seves pensions reduïdes han de tindre, de nou, el suport de tota la seva descendència i pagar els medicaments. Persones que moren per desesperació o per no ser ateses. Persones que van venir de països llunyans, fugint de la fam i les guerres, a les que van usar com a mà d’obra barata i ara llancen al no res persones que com nosaltres van néixer en barris anomenats d’exclusió.

Posada al dia dels impagaments socials de la Generalitat Valenciana.
Diàleg social al municipi i dret ciutadà a decidir: exigim ja, el començament del diàleg social al municipi, amb la participació de partits polítics, sindicats, organitzacions socials, culturals, recreatives, petita empresa parròquies etc. participació directa i decisió col · lectiva en la política municipal inclosos els pressupostos municipals.

SOS PARC ALCOSA




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.