Solidaritat i pau

Condemnem la mort del pres polític Hassanna Luali

Intersindical exigeix una investigació independent i càstig als culpables

01 / 10 / 2014 | Intersindical

El passat 28 de setembre es va fer pública la mort de Hassanna Luali, de 43 anys, defensor dels drets humans i pres polític sahrauí, condemnat a tres anys de presó en absència de mínimes garanties durant el judici.
Ja feia més de cinc dies que l’estat de salut del pres havia patit un greu deteriorament a causa de la diabetis i una úlcera, morint a l’Hospital Militar de Dajla a on va ser trasllat massa tard, el dia 26, després de la insistència d’organitzacions sahrauís i dels seus familiars que van haver de demanar ajuda per fer front a les despeses hospitalàries.

Aquesta mort se suma a moltes altres que, segons confirmen organitzacions defensores dels drets humans, estan tenint lloc en els territoris ocupats del Sàhara Occidental a causa de l’actitud de l’administració d’ocupació marroquina.

Exigim, tal com reclamen els seus familiars, que se li practique una autòpsia sota supervisió de personal mèdic especialitzat i independent que determine les causes de la seva mort.

Exigim una investigació urgent i independent, que aclaresca els fets, condemne i castigue els responsables d’aquesta nova mort.

Intersindical Valenciana expressa el seu sentit condol als familiars de Hassanna Luali, als seus companys presos sahrauís i a tot el poble sahrauí que està patint la repressió de l’Estat marroquí que incompleix la legalitat internacional i les resolucions de Nacions Unides mantenint l’ocupació del Sàhara Occidental




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.