Política social

Convocatòria assemblea persones aturades i precàries

Les polítiques neoliberals que estan aplicant els governs espanyol i valencià estan suposant una pèrdua de drets socials, laborals i econòmics de les treballadores i treballadores, de les persones aturades i del conjunt de la societat.

09 / 01 / 2014 | Intersindical

La destrucció de l’ocupació, la reducció salarial, l’augment de la precarietat i la temporalitat, el poder de els empreses i de les administracions per modificar, unilateralment, les condicions laborals… són producte de les reformes que, sota l’excusa de la crisi, s’han anat aprovant.

No és cert que amb totes aquestes mesures que s’estan aplicant es vaja a “eixir de la crisi”. El nombre de persones aturades creix continuament. També el de les persones precàries o de les que viuen en una situació de pobresa. Tot açò, no ens ha vingut del cel, al contrari ha estat, com hem dit, el resultat d’unes polítiques ben dissenyament pels organismes internacionals i aplicades pels diferents governs per tindre un exèrcit de mà d’obra barata, dòcil i sense drets.

Al llarg del País Valencià, i a altres territoris, s’estan constituint assemblees, xarxes i plataformes de persones aturades i precàries per organitzar el col·lectiu i donar respostes reals i concretes a la greu situació que pateixen. Des del nostre punt de vista, és necessària l’autoorganització del col·lectiu i la seua coordinació. A més, les organitzacions sindicals hem de donar suport actiu a totes aquestes iniciatives i lluites.

Intersindical Valenciana, que ja ho està fent cada dia, considera que cal donar un pas més endavant amb la coordinació de totes les persones aturades i precàries que hi estan afiliades o són pròximes a la nostra organització. No volem substituir el treball que ja fan les diverses assemblees que funcionen, tot el contrari, volem organitzar-nos internament per afavorir la coordinació i la lluita dels milers de persones aturades o precàries.

A més, la Intersindical Valenciana n’és una de les entitats que promou la MARXA ESTATAL PER LA DIGNITAT que arribarà a Madrid el proper 22 de març. Aquesta pretén posar de relleu la situació que estem patint per l’aplicació de les polítiques contràries als interessos de la majoria de la població. Desenes d’entitats, sindicats, plataformes i xarxes formen part d’aquesta iniciativa. Al País Valencià existeix un grup promotor format per diverses persones i organitzacions. Algunes qüestions estan pendent de tancar: data d’eixida de la marxa cap Madrid, itinerari…

Per informar-vos de la MARXA, organitzar la nostra participació en ella i organitzar el col·lectiu de persones aturades i precàries al Sindicat, hem decidit convocar una reunió de les persones aturades i precàries afiliades als diversos sindicats de la Intersindical Valenciana per al proper dimarts 14 de gener, a les 19 hores, a la seu de Juan de Mena, 18-baixos. Aquesta reunió està oberta a totes les persones que es troben en situació de precarietat, temporalitat, atur… o que vulguen col·laborar amb el sindicat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.