Solidaritat i pau

Turquia ha d’abandonar el “juí espectacle” contra els organitzadors de la protesta del parc Gezi

Turquia ha de posar fi a l’espectacle de motivació política iniciat contra un grup d’activistes pacífics acusats d’organitzar les protestes “il·legals” que s’estengueren pel país un any arrere.

01 / 07 / 2014 | Intersindical

Els membres del grup Solidaritat Taksim, els juís dels quals van començar el 12 de juny a Istambul, s’enfronten amb una condemna fins a 15 anys i mig de presó.

“Es tracta d’un juí espectacle per venjança i motivació política en què no hi ha rastre de proves ni delictes reals. S’ha d’aturar la primera vista del procés”, ha manifestat Andrew Gardner, investigador d’Amnistia Internacional a Turquia.
“La fiscalia ha elaborat una causa simplement per transmetre a la resta de Turquia un missatge enèrgic que diga que les autoritats perseguiran implacablement a tota persona que dissentisca i organitze protestes contra la política governamental.”
Solidaritat Taskim és una coalició de més d’un centenar d’organitzacions, que inclouen arquitectes, metges, sindicalistes i altre branques. Es va establir en 2012 per combatre el projecte de desenvolupament urbà de la plaça de Taksim i el parc Gezi, a Istambul. La coalició feia campanya per sensibilitzar l’opinió pública sobre el projecte i va convocar manifestacions pacífiques contra la destrucció prevista del parc. Les “protestes del parc Gezi” es van convertir en una onada de manifestacions antigovernamentals en tot el país, en què es calcula que van participar 3,5 milions de persones.
“L’acta d’acusació no conté cap prova de participació en violència o altres activitats delictives o incitació a aquestes. Es vergonyós que el tribunal l’haja acceptada”, ha manifestat Andrew Gardner.

L’acusació es basa en gran part en tuits publicats en el compte de Solidaritat Taksim en twitter i en declaracions individuals dels acusats. Entre els tuits citats hi ha crides als manifestants perquè protesten pacíficament. També hi ha condemnes a la violència policial, i detalls sobre els centres de salut improvisats i altra informació sobre els successos que van ocórrer en les protestes.

Els 26 encausats han sigut acusats, en virtut de la llei sobre reunions i manifestacions, de “negar-se a dispersar-se durant una manifestació no autoritzada”. Tots els encausats van ser detinguts el 8 de juliol de 2013, quan la policia va impedir a membres de Solidaritat Taksim entrar al parc Gezi per fer-hi una declaració a la premsa.

Amnistia Internacional ha iniciat una campanya de solidaritat internacional amb els encausats de Solidaritat Taksim, en iamtaksim.tumblr.com.

http://iamtaksim.tumblr.com/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.