Política social

En suport a la Vaga General del 30 de gener d’Euskal Herria

En suport a la Vaga General del 30 de gener d’Euskal Herria

21 / 01 / 2020 | Intersindical

Els sindicats CGT, CNT, COS i INTERSINDICAL VALENCIANA han convocat una CONCENTRACIÓ, el proper 30 de gener, a les 19 hores, a la Plaça dels Pinazo de València, en suport de la Vaga General d’Euskal Herria.

Des de fa anys les treballadores i treballadors cada dia cobrem menys, tenim contractes més curts i insegurs que empitjoren la nostra vida. A moltes de nosaltres ens costa cada vegada més arribar a final de mes a causa de l’augment del preu dels aliments, l’habitatge, el transport, la factura de la llum, l’aigua, les taxes universitàries, etc. El capitalisme és cada dia més agressiu: la riquesa és acumulada per uns pocs mentre a la majoria ens condemnen a la precarietat en tots els àmbits de la nostra vida.

A més a més, vivim sota una repressió social que també ens hi afecta. La llei mordassa, les reformes laborals, la llei d’estrangeria, l’article 135 de la Cosntitució, la repressió a les activistes socials i a les persones sindicalistes o la recent aplicació del 155 a Catalunya en són alguns exemples de la situació en que vivim.

Per tot això, considerem que és molt important que articulem una resposta del conjunt del moviment sindical. des dels nostres centres i llocs de treball, ja que és on patim directament la nostra explotació. Perquè sabem que la lluita per la transformació de la societat i per acabar amb les desigualtat socials i de gènere no es pot aturar a les portes dels centres de treball, apostem per treballar per la confluència del sindicalisme de classe combatiu i reivindicatiu perquè siga una eina útil en la defensa de la classe treballadora.

És par això que saludem i donem suport a la convocatòria de Vaga General per al 30 de gener d’Euskal Herria convocada, de manera unitària, pels sindicats ELA, LAB, ESK, STEILAS, ETXALDE, EHNE, HIRU i CNT i nombroses organitzacions socials, per reivindicar “TREBALL, VIDA I PENSIONS DIGNES”. Nosaltres compartim les reivindicacions de la convocatòria que tenen se centren en la millora de les condicions laborals i de vida de les treballadores i treballadors i de les persones pensionistes i en combatre la precarietat i la desigualtat laboral i social fruit de les polítiques neoliberals implementades en els últims anys.

Per fer-ho possible, treballarem per aconseguir la derogació de les reformes laborals i de les pensions vigents, i la implementació d’una agenda social i laboral que millore la qualitat de l’ocupació, els drets i prestacions socials i les pensions públiques; perquè, com les organitzacions convocants de la Vaga General del 30 de gener, també volem construir un altre model socioproductiu, posant la vida al centre i donant prioritat a la sostenibilitat de les cures i del planeta. Unes mesures que han de ser prioritàries i urgents; raó per la qual, i per posar fre a la precarització de les condicions de treball i de vida, és necessària la mobilització de les treballadores i treballadors i del conjunt de la societat, com faran les nostres companyes i companys del País Basc i, també nosaltres amb la convocatòria d’una CONCENTRACIÓ el proper 30 de gener, a les 19 hores, a la Plaça dels Pinazo de València.

Governe qui governe, seguirem lluitant!
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.