Moviments socials

Es constitueix la mesa sectorial de l’audiovisual valencià

Representants de les associacions professionals i de les Universitats constitueixen la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià.

15 / 03 / 2014 | Intersindical

A la reunió, convocada per l’Associació de Treballadors de l’Audiovisual ATRAU i la Plataforma d’afectats per l’ERO a RTVV Mildenou, els representants de les diferents associacions implicades en el sector audiovisual i de les Universitats valencianes han acordat posar en marxa la Mesa Sectorial amb la finalitat de definir el model audiovisual que la societat valenciana necessita per al futur més immediat, així com valorar i proposar les mesures urgents que eviten la desaparició del sector.

Calen polítiques públiques de comunicació com polítiques d’incentivació empresarial

Afectat per l’atur en un 92%, el sector audiovisual valencià està sota mínims i tant des del punt de vista social, com des del vessant estrictament econòmic, és precís fer un pas endavant amb el compromís de buscar les fórmules que permeten redreçar la situació.

La desfeta de RTVV després de l’apagada de Ràdio 9 i TVV el passat 29 de novembre, ha sigut el detonant que ha acabat d’enfonsar un sector madur i altament qualificat però també altament depenent del mitjà de comunicació públic. Tot i això la Mesa Sectorial es planteja anar més enllà i definir un marc en el que una ràdio i una televisió públiques i en valencià són fonamentals però no l’únic element a tenir en compte. En aquest sentit la Mesa es planteja dissenyar un full de ruta tant per a les polítiques públiques de comunicació com per a les polítiques d’incentivació empresarial. Ha de ser un motor que ajude a consolidar i emancipar tot un engranatge empresarial i econòmic.

La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià es va marcar com a prioritat en la primera sessió constituent posar-se a treballar en la creació d’un Consell Audiovisual efectiu i ajustat a la realitat valenciana, l’elaboració del model d’una RTVV inserida en els temps actuals, i la definició d’un model audiovisual que permeta la consolidació i el creixement d’un sector audiovisual de reconeguda professionalitat i eficiència com és el valencià.

Sobre la taula s’han posat elements imprescindibles per a assolir la fita, com són la transparència en la gestió, la necessitat de crear un model cívic i professionalitzat blindat dels diferents models polítics, el funcionament democràtic que reconega la pluralitat i la diferència o el fet que la llengua ha de ser la marca de qualitat i allò que dona sentit a tot el sector.

La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià és un projecte obert al qual s’espera encara la participació de més associacions, entitats i universitats. En la pròxima reunió, que tindrà lloc a primers d’abril, es posaran en marxa els diferents grups de treball així com el calendari de reunions.

A la reunió constituent han assistit:
Universitat de València: Josep Lluís Gómez Mompart, Catedràtic de Periodisme i Santiago Renard, director del Departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació
Universitat Jaume I de Castelló: Esteban Galán Cubillo, Departament de Ciències de la Comunicació
Universitat Cardenal Herrera CEU: Juan José Bas, Vicedegà de Comunicació Audiovisual.
EDAV Escriptors de l’Audiovisual Valencià: Pau Martínez, president
AAPV Associacio d’Actors del Pais Valencià: Ferran Gadea, president
CPD Col·lectiu de Professionals del Doblatge: Sergi Capelo, president
UPV Unió de Periodistes Valencians: Biel Aliño, membre de la junta directiva
PAV Productors de l’Audiovisual Valencià: Ximo Pérez, president
AVAPI Associació Valenciana de Productors Independents: Antonio Mansilla, president
MILDENOU: Reis Juan, presidenta i Julià Álvaro, vicepresident
ATRAU: Luis Lizarán, president i Ricardo Macián, vicepresident




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.