Solidaritat i pau

Espanya: El dret a la protesta, en perill!

29 / 05 / 2014 | Intersindical

En Espanya, les autoritats estan asfixiant les protestes pacífiques. Les multes, els maltractes, el ús excessiu de la força i la impunitat policial front als abusos està afectant greument el dret a la llibertat de expressió i reunió.
Els projectes de la reforma legislativa poden suposar a més de un gran colp a la protesta pacífica. No es pot consentir. No es pot consentir que molts dels manifestants pacífics estiguin pagant un alt preu per exercir els seus drets humans.

“Dos persones em varen empentar i em tiraren a terra. Em varen traure fora i es varen identificar com policies. Em varen dir que estava detingut perquè havia intentat agredir al conseller de sanitat. Si no fora per les imatges tindria seriosos problemes [...] La policia sap que degut a les seves acusacions falses ú pot passar tot el dia detingut i ningú serà responsable. Que et detinguen ha sigut una experiència molt negativa. Estic tranquil perquè existeixen gravacions, a ningú li agrada estar detingut, la por que has de patir, que els teus caps pensen que has agredit al conseller, que els teus amics pensen que has agredit a algú. Després de tot açò tens molta por, i vas amb molta precaució, els meus amics i el meu advocat m’aconsellen que no vaja als escratxes i que en els desnonaments no estiga a primera linea”. 

En Espanya, les mesures de austeritat adoptades en el context de crisis econòmica han fet que milers de persones surtin al carrer per a protestar per les retallades de serveis bàsics que afecten els seus drets.
Les autoritats espanyoles, en canvi, estan responent a la mobilització amb restriccions als drets de llibertat d’expressió i de reunió pacífica. La policia ha sotmès a comprovacions de identitat a manifestants pacífics durant les manifestacions o inclús abans de que es produïren; s’han imposat multes a persones simplement per assistir a protestes o reunions; manifestants pacífics han patit abusos i ús excessiu de la força, o han sigut detinguts i traslladats a comissaries on han patit tractes humiliants o maltractes baix custodia.

Aquests abusos no son investigats adequadament. Les autoritats no han respost per els abusos. Al contrari, en compte de detenir i garantir el dret de llibertat de expressió i reunió pacífica estan tractant de reformar la legislació. El enduriment del Codi Penal i de la llei de seguretat ciutadana pot ser un nou cop per a aquests drets.

No anem a consentir que asfixien la protesta pacífica ni amb abusos ni amb lleis repressives. No anem a consentir que els manifestants pacífics continuen pagant un alt preu per exercir els seus drets humans.

Per que el descontent no pot fer-se callar mitjançant la repressió. I per que la protesta es sens dubte la millor manera de defendre el teu dret a protestar. No et Calles i defèn el teu dret a la protesta! Mostra la teva oposició a les reformes que restringeixen el dreta a la llibertat de expressió i reunió!

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/espana-derecho-protesta-abr14/

https://www.youtube.com/watch?list=PLnx_ESje4HkCs0m8Xdp5QjYKqJAz5Drys&v=SqX-_pIZtT8




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.