Solidaritat i pau

Intersindical condemna l’onada de terror que pateix Colòmbia

El Sindicat dóna suport al manifest del MOVICE.

05 / 05 / 2012 | Intersindical

A Colòmbia, sota el govern del president Juan Manuel Santos, s’ha desencadenat una nova onada d’assenyalaments mccarthystes, amenaces i crims que afecten organitzacions d’esquerra i del moviment popular.

Reclamem investigació dels crims i el castic per als culpables

Entre els dies 23 i 27 d’abril es van produir tres fets que denunciem i condemnem:
Va desaparéixer MARTHA CECILIA GUEVARA, dirigent comunitària a San Vicente del Caguán i integrant del projecte polític i social Marcha Patriótica, constituït recentment a Colòmbia. DANIEL AGUIRRE, secretari general del Sindicato de Cortadores de Caña, va ser assassinat al nord del departament del Valle i en la nit del dia 27, sicaris motoritzats van assassinar a Bogotà MAURICIO ENRIQUE RODRIGUEZ militant del Partit Comunista Colombià i integrant de l’esquema de seguretat dels dirigents de l’Associació Nacional d’Ajuda Solidària ANDAS.
Aquests lamentables fets no són aïllats. Se situen dins el clima de persecució a què ha estat sotmesa en els darrers anys l’oposició política i social a Colòmbia amb un saldo de desenes de milers de víctimes.
Alhora que condemnem aquests crims també rebutgem els assenyalaments que el president de Colòmbia i el ministre de Defensa han fet en contra del nou moviment polític i social, la Marcha Patriótica, els seus infundats assenyalaments de vincles amb la insurrecció, d’aquest moviment polític que advoca per la pau es converteixen en estímul a l’acció dels assassins.
Reclamem investigació dels crims i el castic per als culpables i que el govern de Colòmbia garantisca la vida i integritat dels que componen la legítima oposició política i social.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.