Solidaritat i pau

Intersindical mostra la seua solidaritat amb el pobles de Guatemala

Declaració del govern plurinacional q’anjob’al, chuj, akateko, popti i mestís.

31 / 07 / 2014 | Intersindical

En aquests últims dies s’ha intensificat l’agressió física i psicològica en contra de líders comunitaris i s’ha instal · lat una estratègia de difamació, desqualificació i criminalització en contra de la nostra organització pròpia com pobles maies per part del govern de Guatemala i les empreses estrangeres perquè estem lluitant per la defensa de la vida i el territori.

Lamentable que les empreses aprofitant-se de les condicions de pobresa econòmica dels nostres pobles, l’abandonament de l’Estat, estan finançant alguns germans nostres i els estan utilitzant per fer creure que tots els cocodes de Barillas, Sant Mateu i Santa Eulàlia estan a favor de les empreses estrangeres que ens estan despullant dels nostres béns estratègics a través d’enganys. Es repeteix el que va passar en temps de la invasió espanyola. Defensors del territori de Sant Mateu Ixtatan, colpejats greument per operadors de l’empresa PDH, dies després de la visita del Govern de Guatemala Otto Pérez Molina.

Els operadors de les empreses, s’estan fent passar com representants comunitaris, fent-se les víctimes en els mitjans de comunicació, fent creure que nosaltres som els violents, quan són ells els que han planificat i provocat la conflictivitat social en els nostres territoris.

Cal diferenciar que aquests germans de fusta, estan parlant a favor de les empreses perquè els paguen i els seus interessos són personals, al contrari nosaltres lluitem pel futur de les nostres generacions i el nostre interès és col · lectiu.

Fem una crida als nostres pobles, encara que les seves acusacions són greus i irresponsables, no hem de caure en les seves provocacions. Avui més que mai hem de seguir lluitant units, en defensa de la vida i el nostre territori, perquè la nostra dignitat no té preu.

http://www.yichtenam.org/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.