Política social

Intersindical participa en l’acte del dia internacional del poble gitano

06 / 04 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha participat en l’acte de commemoració del dia internacional del poble gitano celebrat el dimarts 3 d’abril al Palau de l’Arts de València. L’acte va estar presidit per la Vicepresidenta del Consell i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives Mònica Oltra, així com la Secretaria Autonòmica de Dependència Helena Ferrando, i el Secretari Autonòmic de Joventut i Infantesa, Alberto Ibàñez i va comptar amb una nombrosa representació del teixit associatiu del poble gitano.

En l’acte es va fer una breu introducció sobre la història de la població romaní per dos representants d’aquesta comunitat, després la Vicepresidenta, Mònica Oltra, va presentar l’Estratègia Valenciana per la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano que constitueix una eina transversal per avançar en la inclusió real d’un col·lectiu, la identitat del qual forma part inseparable de la tradició i la cultura valenciana. 

Entre les mesures de l’Estratègia Valenciana per a la Igualtat i la Inclusió del Poble Gitano, el Consell de la Generalitat proposa que s’incloga en la propera reforma de l’Estatut d’Autonomia el reconeixement i protecció del poble gitano i de la seua llengua i cultura, així com la creació d’un Consell Valencià del Poble Gitano intergeneracional i paritari que actuarà com a òrgan de coproducció i codecisió de les polítiques públiques relatives a la població gitana.

Intersindical Valenciana valora positivament aquest nou escenari amb la presentació de l’Estratègia Valenciana que n’és, sense dubte, un pas important per beneficiar i ajudar a millorar les polítiques socials de la població gitana.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.