Solidaritat i pau

Intersindical participarà en la 40a Conferència Internacional de suport al poble sahrauí (EUCOCO)

El Sindicat també estarà present en la manifestació estatal que tindrà lloc a Madrid

12 / 11 / 2015 | Intersindical

El 13 i 14 de novembre se celebrarà a Madrid la 40a Conferència Internacional de Suport i Solidaritat amb el Poble Sahrauí (EUCOCO). La Confederació Intersindical serà present a la mateixa amb la participació de persones del nostre Secretariat Confederal. Amb la nostra presència en aquesta Conferència volem mostrar el suport de la Confederació Intersindical a la justa causa del Poble Sahrauí, la nostra exigència del compliment de les resolucions de Nacions Unides i el reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD).

Per Intersindical, la situació al Sàhara Occidental exigeix una solució política immediata. El proper dia 14 es compleixen 40 anys des de la signatura a Madrid l’Acord Tripartit de 1975, mitjançant el qual el Govern espanyol va abandonar el Sàhara Occidental lliurant al Marroc i a Mauritània. Els acords internacionals estableixen que el responsable directe de dur a terme un procés de descolonització és el país ocupant (en aquest cas ho era Espanya). L’Estat Espanyol és, per tant, responsable jurídica i històricament d’aquest procés inconclús de descolonització que va deixar abandonat el poble sahrauí en mans d’un altre ocupant, el regne del Marroc, al qual cap legislació internacional reconeix sobirania sobre el territori sahrauí que ocupa.

En els territoris ocupats pel Marroc no es respecten els Drets Humans i es manté una brutal repressió contra la població sahrauí: detencions arbitràries, tortures, presó, morts i desapareguts. Marroc té desplegats milers de militars i policies en les ciutats, barris sahrauís, escoles, instituts, controla els carrers, aplanen habitatges, i imposen un clima de terror i de por.

El Sàhara Occidental continua militarment ocupat per forces marroquines i un mur de 2.720 kms (en el qual estan concentrats més de 160.000 soldats, centenars de tancs, bateries antiaèries, milions de mines, filats, així com altres obstacles militars, amb una despesa diària superior a 1,5 milions d’euros) divideix la població sahrauí entre els territoris ocupats pel Marroc, els territoris alliberats i controlats pel Front Polisari i els Campaments de Refugiats situats al desert algerià, on es van refugiar els supervivents de la persecució de l’exèrcit marroquí i en els que romanen suportant unes condicions de vida extremadament dures.

Per a nosaltres i nosaltres és indignant que quan es compleixen 40 anys de la signatura dels il·legals acords tripartits de Madrid, l’Estat espanyol i tots els seus governs constituïts des de llavors no hagen donat ni un pas endavant, ni un sol gest, per resoldre un problema del que ells són part ... i també podrien ser solució, i més en aquest any en què l’estat espanyol és membre del Consell de Seguretat de l’ONU.

Ni tan sols la catàstrofe que han suposat les recents inundacions dels campaments de refugiats, l’enfonsament i la destrucció de les seves cases, de les instal·lacions publiques, d’escoles, hospitals, dispensaris ... o els riscos per a la salut que la contaminació de les aigües ha descomptat, res d’això ha fet moure gens ni mica l’actitud del govern espanyol, cada vegada més còmplice amb el Regne del Marroc i gens exigent perquè es compleixen les resolucions de Nacions Unides que reconeixen el dret del Poble sahrauí a l’autodeterminació mitjançant referèndum.

Des de la Confederació Intersindical tornem a exigir que l’Estat Espanyol assumesca la seva responsabilitat en aquest conflicte, perquè és responsable políticament i jurídicament, tal com dictamina la legislació internacional, de la situació del Poble sahrauí. 40 anys basten. Rectifiquen la infàmia que va suposar la signatura dels Acords Tripartits. I des de la posició privilegiada que ostenta Espanya en el Consell de Seguretat de l’ONU, compleixen i facen complir la legalitat internacional.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.