Solidaritat i pau

Intersindical Valenciana dona suport a la campanya per la nominació al Premi Nobel de la Pau 2021 a la Brigada Internacional Mèdica Cubana Henry Reeve

09 / 12 / 2020 | Intersindical

Intersindical Valenciana se suma a la campanya internacional que demana el Premi Nobel de la Pau a la brigada Henry Reeve, l’únic contingent mèdic internacional cubà a donar una resposta científica i humanitària davant la pandèmia a escala mundial. Es tracta d’un reconeixement a la seua aportació solidària i de benestar a la humanitat, especialment als estats empobrits. És una brigada que ha col·laborat davant catàstrofes com ara terratrèmols, huracans i crisis sanitàries com la pandèmia de l’Èbola i l’actual de la COVID-19. Les ajudes internacionals de personal sanitari són el símbol de la solidaritat internacionalista del poble cubà, que ha enviat personal altament especialitzat en situacions de catàstrofe en un context extremadament complicat a tot el món, també a Cuba.

La qualificació de la COVID-19 com a pandèmia, major perill sanitari a què s’ha enfrontat el món al segle XXI, la Brigada Internacional Mèdica Especialitzada en Situacions de Desastre i Greus Epidèmies Henry Reeve, es va preparar per a assistir als pobles que ho sol·licitaren. Diferents governs han sol·licitat la seua ajuda i Cuba ha enviat el dia de hui 49 brigades amb gairebé 4000 sanitaris a 29 països de tot el món, entre els quals està Andorra i Itàlia, i a 3 territoris no autònoms. A aquests esforços s’han sumat també els més de 28.000 professionals cubans de la salut que ja es trobaven brindant els seus serveis a 59 estats abans de la COVID-19. Al mateix temps, i malgrat el bloqueig dels EUA, Cuba treballa per desenvolupar quatre vacuna contra la COVID19 i altres medicaments per a enfrontar aquestes malalties.

A més de manifestar el nostre suport a la campanya internacional, des de la Intersindical Valenciana ens adrecem a les persones que pertanyen als col·lectius que poden nominar formalment davant del Jurat del Premi Nobel perquè ho facen: diputats i diputades del Congrés, ministres i caps de govern, professorat universitari, entre altres figures reconegudes pel jurat del Nobel, poden registrar la nominació fins al 31 de gener de 2021.

Per a formalitzar la nominació cal emplenar la informació en aquest enllaç:

http://www.nobelpeaceprize.org/nomination/nominator-application-form

Finalment, volem reiterar el nostre reconeixement a les brigades mèdiques cubanes per mostrar la seua expressió de solidaritat internacionalista arreu del món i per la seua contribució a la humanitat per fer front a la pandèmia.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.