Moviments socials

INTERSINDICAL VALENCIANA participa en la Xarxa Solidària “Gira per la Vida” del País Valencià

02 / 05 / 2021 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha participat aquest diumenge 2 de maig a Alfafar en la presentació de la Xarxa Solidària “Gira per la Vida” al costat d’altres organitzacions i moviments socials.
En l’acte s’ha llegit un Manifest en suport de les companyes i companys zapatistes que hui mateix, des de Mèxic, han iniciat una gira internacional per a donar a conèixer la trajectòria del moviment zapatista a nivell social i comunitari.
Amb el nom “Viatge per la vida”, una delegació zapatista denominada “Escuadrón 421”, inicia el viatge que recorrerà Europa durant tres mesos. La delegació està composta per set persones, set zapatistes, del Congreso Nacional Indígena (CNI), el Frente de Pueblos en Defensa del Agua de Morelos, Puebla i Tlaxacala i el EZNL: quatre són dones, dues són homes i “unoa es otroa”, en paraules dels propis compas zapatistes.
Dins de les dones estan: Lupita, indígena tzotzil de 19 anys; Carolina també dels alts de Chiapas, de 26 anys; Ximena, indígena cho´ol de la zona nord de 25 anys; Yuli, indígena ara tzeltal de la selva Lacandona, de 37 anys. Dins dels homes estan: Bernal, indígena Tojolabal de 57 anys; Darío, indígena cho´ol de 47 anys; i Marijose, “unoa otroa” indígena tojolabal de 39 anys, qui ha estat “milicianoa”, «promotoroa» de salut i educació.
Més enllà de conjuntures electorals com les que es viuen actualment a Mèxic, els i les zapatistes s’han caracteritzat per començar activitats d’intercanvi d’experiències amb diferents organitzacions socials a nivell nacional i ara aquesta campanya la portaran endavant a nivell internacional per diferents països d’Europa i de l’Estat Espanyol.
Intersindical Valenciana, des del seu compromís solidari internacional amb els moviments socials més combatius, dóna suport com sempre ho ha fet, a aquestes lluites comunitàries contra el capitalisme, el patriarcat i el colonialisme tal com porten fent els moviments zapatistes en aquests darrers anys.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.