Moviments socials

Intersindical Valenciana dóna suport Marea Roja en les seues reivindicacions sobre la Renda Valenciana d’Inclusió

06 / 04 / 2020 | Intersindical

El Sindicat demana al Consell de la Generalitat i als ajuntaments una major diligència en la resolució dels expedients. La situació en la gestió de la Renda Valenciana d’Inclusió amb l’aplicació de l’estat d’alarma, lluny de solucionar-se s’ha agreujat encara més. La tramitació per part dels Serveis Socials dels ajuntaments ha quedat, en molts casos, paralitzada. D’altra banda, les direccions territorials de la Conselleria es neguen a aplicar el silenci administratiu positiu, tal com està contemplat en la llei. Aquesta situació aboca a milers de persones a una situació insostenible, tancades a sa casa i sense possibilitat de comprar menjar per falta de recursos.

És per això, que Intersindical Valenciana se suma a la campanya impulsada per la Marea Roja i l’assemblea de persones afectades per la situació de la tramitació de la Renda Valenciana d’Inclusió, que han decidit llançar una campanya de correus massius en què sol·liciten l’aplicació ja del silenci administratiu positiu per a totes aquelles persones la sol·licitud de les quals ja ha arribat a l’aplicació de la Generalitat. Els correus s’han d’enviar a :  .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic) I per comptabilitzar els suports obtinguts escriu en CCO aquest correu: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

 

 


Adjuntem el model d’escrit de Marea Roja per enviar a l’Administració


____________________________________________________________________________


Bon dia,

Li escric per fer-li arribar la penosa situació en què es troben les persones que han sol·licitat la Renda Valenciana d’Inclusió i perquè la transmeta a qui corresponga.

Les persones sol·liciten aquest tipus d’ajuda per estar en un estat d’urgència i necessitat totalment justificat. Per això, és deplorable que, després de reunir una feixuga i complicada documentació que se’ls exigeix, vegen, en molts casos, les seues expectatives i esperances incomplertes per un excés de burocràcia o deixadesa institucional.

És clar que aquest caos no és responsabilitat només de la Conselleria: molts ajuntaments han incomplert els terminis, cosa que ha provocat un embús insuportable. Però no és just que quan els expedients arriben a l’aplicació de la Conselleria, aquesta no n’agilitze els tràmits; ans el contrari, els alenteix i m’atreveix a dir que fins i tot els ignora i demana calma a les persones afectades excusant-se que els ajuntaments ho fan malament.

Com és possible, si no és per la seua falta de diligència, que si un expedient arriba a la Conselleria després de deu mesos o més des que la persona presentà la sol·licitud, la Conselleria s’aferre a dir que té entre tres i quatre mesos per llei per a resoldre i no agilitze i reduïsca els terminis, sinó que més aviat faça el contrari?

Mentrestant, centenars de persones o potser milers, es troben cada vegada més abandones i sofrint un maltractament institucional per part dels ajuntaments i de la Generalitat.

Per tot això,

EXIGEIX que complisquen amb la seua pròpia llei i apliquen el silenci administratiu positiu (tal com apareix en l’Article 37.2 del reglament adjunt a la Llei de la Renda Valenciana d’Inclusió o en l’Article 28.2b de la mateixa llei) per a totes aquelles persones que duen un llarg temps patint l’espera i que ja apareixen en l’aplicatiu de la Conselleria.

Per favor, deixen-se d’excuses i fiquen-se la granota de treball i rescaten les persones.

Mentre n’espere notícies, reba una salutació.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.