Solidaritat i pau

Intersindical Valenciana exigeix la llibertat de Mahfouda Bamba Lefkir

26 / 11 / 2019 | Intersindical

Intersindical Valenciana rebutja la condemna de presó imposada injustament pel Marroc a l’activista sahrauí Mahfouda Bamba Lefkir. El Sindicat denuncia la manca de legalitat durant el procés de detenció i rebutja l’entrada de presó de l’activista sahrauí Mahfouda Bamba Lefkir, imposada per un tribunal marroquí.

Mahfouda Bamba Lefkir va ser detinguda injustament durant un acte de protesta amb motiu de la celebració d’un judici oral d’un membre de la seva família. La protesta en la qual s’exigia un mínim de garantia de justícia, imparcialitat i presumpció d’innocència durant la celebració de la sessió.

L’activista va ser detinguda a la mateixa sala on se celebrava la vista, va ser interrogada pel propi jutge i posteriorment traslladada a una sala contigua per continuar amb l’interrogatori, aquest cop a mans de la policia marroquina, sent traslladada posteriorment a una cel·la de la direcció de la policia marroquina a la capital de Sàhara Ocupat, el-Aaiun.

A partir d’aquest moment, Mahfouda Bamba Lefkir entra en un procés judicial en què se l’acusa de “obstaculització de la justícia i agressió a un funcionari durant la realització de les seves tasques”, segons han subratllat les mateixes fonts, fins al moment Mahfouda bamba Lefkir segueix en aquestes dependències aïllada, incomunicada i sense que s’hagi informat, ni a ella ni al seu defensa dels càrrecs formals del que se l’acusa.

L’activista Mahfouda Bamba Lefkir ha estat víctima de reiterades detencions arbitràries, de tortures i de maltractaments físics i psicològics.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.