Solidaritat i pau

Intersindical Valenciana exigeix una investigació pels estudiants mexicans desapareguts

El Sindicat se suma a les mobilitzacions per denunciar aquests fets

17 / 12 / 2014 | Intersindical

En complir gairebé tres mesos dels fets d’Iguala, Guerrero, on van perdre la vida diverses persones i van ser detinguts-desapareguts 43 estudiants de l’Escola Normal Rural Raúl Isidre Burgos de Ayotzinapa, es realitzarà una mobilització en diversos punts de l’Estat espanyol per exigir al govern mexicà que honre la seva paraula i faça una investigació a fons del cas Ayotzinapa i de tots els casos de desaparicions a Mèxic, com ha assenyalat el secretari general de l’ONU, Ban Ki-Moon.

Ara, a desembre, és coincideix també amb els 17 anys de la massacre d’Acteal, Chiapas, per la qual cosa expressem la nostra indignació per les desafortunades paraules emeses per la presidència entorn del cridat a “superar” la tragèdia de Ayotzinapa i al “ja em vaig cansar” de la Procuradoria General de la República que són un greuge més a la llarga llista de disbarats de l’Estat en la procuració de justícia i en la prevalença dels Drets Humans.

L’Estat mexicà, en no assumir amb serietat i responsabilitat les investigacions sobre el cas, fomenta la impunitat i la corrupció en l’administració pública i en les forces armades i policials del país.

A l’Estat mexicà:

Exigim que es faça justícia, que es realitze una investigació precisa i que desllinden responsabilitats en els tres nivells de govern, incloent el lamentable paper de la Comissió Nacional de Drets Humans, la Policia Federal i l’Exèrcit mexicà.

Exigim que s’actue amb celeritat i claredat sobre el destí dels 43 estudiants que van ser detinguts-desapareguts, segons comunicats oficials, per forces policials municipals. Així que sent el Municipi l’expressió bàsica de l’Estat, és l’Estat el responsable de les desaparicions.

Exigim que s’ature la criminalització i repressió contra familiars i persones solidàries amb la mobilització que a Mèxic demanen justícia per Ayotzinapa, com la recent agressió soferta a Chilpancingo.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.