Política social

Intersindical Valenciana participa en la presentació d’una Carta Valenciana de drets socials

Maria Nuñez, de la Intersindical Valenciana, amb altres persones de l'Aliança en la porta de les Corts Valencianes.
Maria Nuñez, de la Intersindical Valenciana, amb altres persones de l'Aliança en la porta de les Corts Valencianes.
27 / 06 / 2012 | Intersindical

Intersindical Valenciana ha participat en l’acte de presentació d’una Carta Valenciana de drets socials per a la construcció de la ciutadania social comunitària que ha promogut l’Aliança per a la Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials, plataforma de la que forma part el sindicat i que agrupa una diversitat de sindicats, col·lectius, associacions i ONG que intervenen en l’àmbit social, ha fet arribar als representants electes del poble valencià la seua disconformitat amb el Projecte de llei presentat pel Consell de la Generalitat.

Ni un pas enrere en la defensa dels drets socials!

Aquest matí, amb motiu del debat a les Corts Valencianes de la proposta de Carta de drets socials que proposa el PP, i que pretén institucionalitzar una Carta de drets socials de les ciutadanes i dels ciutadans valencians, l’Aliança ha convocat una concentració i una roda de premsa a la plaça de la Mare de Déu.

L’acte ha consistit en el testimoni de persones afectades per les retallades socials en diferents àmbits: dependència, atur, desnonats, renda garantida de ciutadania, immigració i asil, o per les retallades a les ONG, o en mesures tutelars de menors. Posteriorment un representant de l’Aliança ha llegit un comunicat. (adjunt)
Posteriorment s’ha fet el lliurament de la proposta de Carta valenciana de drets socials en la seu de les Corts, perquè quede constància que els qui estan treballant juntament amb els sectors socials més febles i que estan sent especialment colpejats per les polítiques del Partit Popular, tenen alguna cosa a dir.

Des de l’Aliança en Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials proposen a la societat valenciana la posada en marxa d’un procés polític i social de construcció d’una Carta valenciana de drets socials concebuda com un instrument per a la transformació dels vincles comunitaris.

Exigeixen el dret a un sistema públic de serveis socials amb forta dimensió comunitària, que garantisca l’accés a les prestacions bàsiques com a dret de ciutadania i evite el processos d’exclusió social. Un sistema que assegure la igualtat d’oportunitats, la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència, amb discapacitat, menors, immigrants i dones.

Les organitzacions integrants de l’Aliança són: INTERSINDICAL VALENCIANA, APODERSER, ASHECOVA (ASOCIACIÓN DE HEMOFILIA C.VALENCIANA), ASOCIACIÓN AMIGOS DE BENIDORM, ATTAC PV, AVACOS, CALSICOVA, CASDA, CCOO-PV, CGT PV, COL·LECTIU DE TREBALL SOCIAL CA REVOLTA, COL·LECTIU LAMBDA, COLECTIVO SUR CACARICA ONG DD.HH, COLEGIO OFICIAL DE TRABAJADORES SOCIALES DE VALENCIA, COMITÉ CIUDADANO ANTISIDA DE LA COMUNIDAD VALENCIANA, ESQUERRA ANTICAPITALISTA PV, JURISIDA, PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA LLEI DE LA DEPENDÈNCIA A LA COMUNITAT VALENCIANA, PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SALUT MENTAL PÚBLICA, UGT-PV, USO-CV, AVEI, XARXA EAPN-CV.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.