Moviments socials

Intersindical Valenciana dóna suport al Manifest per la creació d’un Memorial a les víctimes del franquisme de Paterna

El Sindicat subscriu les reivindicacions més rellevants d’aquest manifest.

22 / 04 / 2021 | Intersindical

El Sindicat participa en aquest manifest amb l’objectiu d’instar a les administracions competents a una solució definitiva de cara a la reinhumació de les nombroses restes de víctimes de les fosses comunes de Paterna que fins l’actualitat, no han pogut ser identificades.

En la roda de premsa han estat presents la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, el President de la Coordinadora Associacions Memòria Democràtica del País Valencià, Àngel González, la Presidenta de la Plataforma d’Associacions de Familiars de Fosses Comunes de Paterna, Amparo Belmonte, i la Secretària de Memòria Històrica del PSPV-PSOE, Alícia Piquer.

La impulsora d’aquest manifest ha estat la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del País Valencià (CAMDE-PV) i la Plataforma d’Associacions de Familiars de les Fosses Comunes de Paterna.

El manifest ha estat subscrit pels partits polítics de Compromís, Esquerra Unida PV, Esquerra Republicana PV, Partit Comunista del País Valencià, Partit Comunista dels Pobles d’Espanya, Podem, Partit Socialista del País Valencià-PSOE, i per les organitzacions sindicals CNT València, CCOO-PV, Intersindical Valenciana i UGT- PV.

Entre les peticions més rellevants del manifest es troben les següents:

- La construcció urgent del Mausoleu-Memorial i un Centre d’Interpretació .
- La rehabilitació del Muro del Terror.
- La Declaració del conjunt de Fosses Comunes , el Terrer i el Mausoleu com a Llocs de la Memòria Democràtica del País Valencià.

Intersindical Valenciana secunda totes aquestes demandes com no podia ser d’altra manera i fa una crida a tota la ciutadania perquè hi participe en el mateix.

Us recordem el compromís que té el nostre sindicat amb aquest manifest i que es fa palés amb la mostra de l’exposició de fotografia: “El silencio Roto”.  Exposició que romandrà fins al 20 de maig en la seu del sindicat, carrer Juan de Mena, 18. 

La MEMÒRIA DEMOCRÀTICA és cosa de totes i de tots.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.